ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανοικτό κάλεσμα από τη Στέγη Χορού Λεμεσού

Ανακοινώνει το πρόγραμμα φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης «Moving The New» για το 2021

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει το πρόγραμμα φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης MOVING THE NEW για το 2021.
Το πρόγραμμα φιλοξενίας έχει ως βασικό πυρήνα την καλλιτεχνική ανάπτυξη στον τομέα των παραστατικών τεχνών. Το πρόγραμμα εξυπηρετεί τους στόχους της Στέγης Χορού Λεμεσού οι οποίοι επικεντρώνονται στην ενθάρρυνση και συνεχή εξέλιξη των καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών, στη συμμετοχή τους στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή χορευτική/καλλιτεχνική πραγματικότητα καθώς και στην ανάπτυξη κοινού.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη της πειραματικής και διαθεματικής τέχνης και απευθύνεται σε νέους και ώριμους επαγγελματίες καλλιτέχνες που διαμένουν στην Κύπρο. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε καλλιτέχνες των πεδίων της χορογραφίας και της performance που προσεγγίζουν την έννοια του σώματος με ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα. Οι προτάσεις μπορεί να αφορούν στη δημιουργία ή στην εξέλιξη υπάρχουσας ιδέας, σόλο ή ομαδικής δουλειάς η οποία ερευνά, επανεξετάζει, επαναπροσδιορίζει ή επαναπροσεγγίζει υφιστάμενες φόρμες και πρακτικές των παραστατικών τεχνών.Το πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα φιλοξενίας για το τελικό στάδιο μιας παραγωγής αλλά εστιάζει στην διαδικασία της έρευνας και της καλλιτεχνικής ανάπτυξης, με βασικά εργαλεία την καλλιτεχνική καθοδήγηση, την ανταλλαγή απόψεων και ανατροφοδοτήσεων, τις διαφορετικές μορφές παρουσίασης και την επαφή με την κοινότητα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν επιλεγεί σε παλαιότερα προγράμματα φιλοξενίας της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Το πρόγραμμα προσφέρει

– Μέντορα: Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας οι καλλιτέχνες θα συνεργαστούν με τη δραματουργό Ροδιά Βόμβολου με την οποία θα έχουν μηνιαίες ατομικές συνεδρίες, διμηνιαία ομαδικά εργαστήρια και οργανωμένες συζητήσεις ανατροφοδότησης με το κοινό.
– Οικονομική στήριξη για τις ανάγκες της φιλοξενίας (το μέγεθος της οικονομικής στήριξης θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο).
– Χρόνο στο στούντιο για πρόβες και έρευνα: 15 ώρες κάθε εβδομάδα για κάθε καλλιτέχνη για όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
– Παρουσιάσεις των έργων σε εξέλιξη στο κοινό.
– Το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες σε οργανισμούς παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα (Dance Days Chania, Duncan Dance Research Centre) για 5 ημέρες για την συνέχιση και παρουσίαση των project τους σε εξέλιξη αλλά και την επαφή με την τοπική καλλιτεχνική κοινότητα.
– Οδοιπορικά για καλλιτέχνες εκτός Λεμεσού (μόνο για τα υποχρεωτικά σεμινάρια που αφορούν στο πρόγραμμα).
– Δωρεάν συμμετοχή στις δραστηριότητες της Στέγης.
Χρονικό πλαίσιο/ Όροι και προϋποθέσεις
– Περίοδος προγράμματος: Μάρτιος – Οκτώβριος 2021
– Συμμετοχή σε εργαστήρι δραματουργίας: Mapping the New (Μάρτιος 2021)
– Δραστηριότητες που απευθύνονται στην κοινότητα: Open Studio (Μάιος 2021)
– Παρουσίαση των έργων σε εξέλιξη: First Look (Ιούνιος 2021)
– Συμμετοχή σε εντατικό εργαστήρι χορογραφίας/καλλιτεχνικής έρευνας με εξωτερικό μέντορα χορογράφο (Ιούλιος 2021)
– Residency Abroad (καλοκαίρι 2021)
– Τελική παρουσίαση των project στο πλαίσιο του Οpen House Festival (Οκτώβριος 2021)
– Οι υποψήφιοι είναι υπεύθυνοι για τη διευθέτηση των αναγκών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας, περιλαμβανομένου φαγητού, μετακίνησης από και προς τη Στέγη Χορού Λεμεσού, υλικά και προμήθειες, ενοικιάσεις εξοπλισμού κλπ. Η Στέγη Χορού Λεμεσού θα παρέχει υπογεγραμμένες επιστολές υποστήριξης για εξωτερική χρηματοδότηση και μπορεί να προσφέρει συμβουλές για πιθανούς χρηματοδότες.

Οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δεσμευτούν με την συμμετοχή τους για όλη την περίοδο του προγράμματος. Η παρουσία στις προγραμματισμένες δραστηριότητες είναι υποχρεωτική.

Διαδικασία επιλογής

Α’ φάση: Αξιολόγηση αιτήσεων. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Στέγης, τη μέντορα του προγράμματος και τη διοικητική λειτουργό.
Β’ φάση: Συνεντεύξεις. Μετά την αξιολόγηση των γραπτών αιτήσεων, οι επιλεγέντες της πρώτης φάσης θα κληθούν για συνέντευξη προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν με βάση την καλλιτεχνική ποιότητα των δειγμάτων δουλειάς, την πρωτοτυπία της ιδέας, την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλει στην καλλιτεχνική ανάπτυξη του καλλιτέχνη, καθώς και τη δυνατότητα εξέλιξης της αρχικής ιδέας σε μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Στέγη Χορού Λεμεσού μπορεί να επιλέξει μέχρι και 3 προτάσεις.

Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 7/2/2021 (24:00) ηλεκτρονικά στο project@dancehouselemesos.com με θέμα “ΜΤΝ RESIDENCY / APPLICATION’’
* Το πρόγραμμα επιχορηγούν και στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού,Aθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου

Βρείτε την αίτηση εδώ ή στο http://www.dancehouse.com.cy/movingthenew/

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις: 25340618 (Δ-Π 9:00-14:00) και στο project@dancehouselemesos.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση