ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η Σκοτεινή Πέτρα» από τη θεατρική ομάδα La Baracca

Μια παράσταση που παίρνει ένα σκληρό έργο και μέσω του χιούμορ, μιλάει για τις φανταστικές εκδοχές τού και την ιστορική πορεία της σύγκρουσης των ιδεών μέσω των ανθρώπινων σωμάτων

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η θεατρική ομάδα La Baracca συνεχίζει τις παραστάσεις του έργου «Η Σκοτεινή Πέτρα» του βραβευμένου Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Αλπέρτο Κονεχέρο, στο Flea Theatre στη Λευκωσία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κυριάκου, με τους Χάρη Ευριπίδου και Φώτη Καράλη επί σκηνής. Ένα έργο που φαντάζεται τις τελευταίες ώρες της ζωής του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου. Τον φαντάζεται ως αιχμάλωτο σε μια ίσως πραγματική φυλακή, κάπου κοντά στο Σανταντέρ.

Συγκρούεται με έναν φανταστικό φύλακα, έναν πολύ πραγματικό έφηβο στρατιώτη, μιλώντας του για τη ζωή του, για τις ιδέες του, την ερωτική του σχέση με τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και κυρίως για τη σημαντικότητα του συγγραφικού έργου του τελευταίου. Μέσα στο παράλογο του πολέμου, δύο χαρακτήρες συναντιούνται σε έναν παράλογο χώρο.

Σε μια λεκτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αναγκασμένοι να περάσουν μαζί, τις τελευταίες ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης. Ένα ζωντανό έργο για τη μνήμη, ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης και την ουσία της ελευθερίας.

Μια παράσταση που παίρνει ένα σκληρό έργο και μέσω του χιούμορ, μιλάει για τις φανταστικές εκδοχές τού και την ιστορική πορεία της σύγκρουσης των ιδεών μέσω των ανθρώπινων σωμάτων.

Παραστάσεις: 4, 5, 6, 7 Ιουνίου, 8:00 μ.μ. fleatheatre, Γιάννη Κορομία 2 Καϊμακλί, Λευκωσία. Πληροφορίες: 99270810 / 99684549

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση