ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακόμα μία παράσταση για το ΕΙΚΩΝ / ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από την ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις της χορογράφου Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Aκόμα μία παράσταση δίνει η ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις της χορογράφου Ανδρομάχης Δημητριάδου Lindahl με το έργο ΕΙΚΩΝ / ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ την Κυριακή 6 Ιουνίου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας. Οι αναπαραστάσεις του σώματος στα αρχαία ελληνικά και κυπριακά αγγεία, ανάγλυφα και αγάλματα γίνονται η αφορμή για ένα έργο / ταξίδι / επιστροφή.

Μετά από μακρόχρονη έρευνα, μελέτη και καταγραφή, η χορογράφος μοιράζεται με την ομάδα της αυτό το υλικό και μαζί αποκρυπτογραφούν και ξαναζωντανεύουν ένα κινητικό λεξιλόγιο, που έχει ακινητοποιηθεί στον χρόνο, όμως παραμένει ζωντανό μέσα μας. Αυτές οι αρχαίες μορφές, οι στάσεις, οι χειρονομίες, αποτυπώνουν στιγμές ζωής βιωμένες τότε, όπως και σήμερα. Ενσωματώνοντας τους μύθους και τα αρχέτυπα, τους ήρωες και τις ιστορίες τους, ανακαλύπτουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η εικόνα γίνεται ένα παράθυρο προς ένα προσωπικό εσωτερικό τοπίο, όσο και σ’ ένα τοπίο συλλογικής μνήμης.

Οι πέντε χορευτές της ομάδας μέσα από την κίνηση η την στάση, τον ρυθμό, τη φόρμα, την απολλώνια νηφαλιότητα, ή την εκρηκτική διονυσιακή έκσταση, συνδιαλέγονται με τις πολιτιστικές μας καταβολές και το συλλογικό μας φαντασιακό. Ένα αόρατο νήμα συνδέει τις ζωές μας το παρελθόν και το παρόν και μας οδηγεί συμβολικά από το σκοτάδι στο φως.

 

Συντελεστές:

Σύλληψη / Χορογραφική διεύθυνση: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου. Χορεύουν / συν δημιουργούν: Ανθή Κέττηρου, Λοΐζος Κωνσταντίνου, Φούλη Στυλιανίδου, Σωτήρης Σωτηρίου, Μαρία Χρυσοστόμου. Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου, Γλυπτά: Θεόδωρος Τσιαμάι. Γραφιστικός σχεδιασμός: Ernst Lindahl. Φωτογραφίες: Sergio Vaccaro.

 

Ασώματες Δυνάμεις

Οι Ασώματες Δυνάμεις δανείζονται το όνομά τους από τους βυζαντινούς αγγέλους για να δηλώσουν την πνευματική ενέργεια που επιθυμούν να εκφράζουν μέσα από τον χορό. Αναγνωρίζουν το σώμα ως μία ζωντανή μνήμη, ως έναν ποιητικό τόπο, όπου η ανθρώπινη εμπειρία καταγράφεται κι ανιχνεύεται, κι ο χορός τους λειτουργεί σαν όχημα ενθύμησης και ενδοσκόπησης. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1996 στο Παρίσι από την Ελληνίδα χορογράφο της Διασποράς Ανδρομάχη Δημητριάδου-Lindahl. Μεταξύ του 2000 και 2003 η ομάδα έδρασε στην Στοκχόλμη και από το 2004 έχει έδρα την Λευκωσία. Οι Ασώματες Δυνάμεις παρουσίασαν έργα σε φεστιβάλ της Κύπρου και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων στο Dansens hus, Μεσογειακό Μουσείο και Modernadansteatern της Στοκχόλμης, Aversta Contemporary Arts Centre, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Centre Culturel Suedois (Παρίσι), Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, 3 ο Φεστιβάλ Χορού Ζακύνθου, 3rd Dance Bridges Festival, Καλκούτα, Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια, Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, Cyprus European Dance Festival, 1o Cyprus Choreography Showcase, Maison de la Musique et de La Dance, Στρασβούργο - εκπροσωπώντας την Κυπριακή προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Πότε/πού: Κυριακή 6 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ. Στέγη Χορού Λευκωσίας, Παρθενώνος 25, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία.


Εισιτήρια στην πλατφόρμα www.soldoutickettbox.com και απευθείας στον σύνδεσμο https://bit.ly/33mNrW 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση