ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Αννίτα Σαντοριναίου απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2018 σε τρεις κατηγορίες

Newsroom K

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ονόματα των βραβευθέντων με τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ Έτους 2018, που από φέτος απονέμει βραβείο σε τρεις κατηγορίες, το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ, το Βραβείο Δημιουργού της χρονιάς και το Βραβείο Νέου Δημιουργού της χρονιάς. 

Το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ απονέμεται στην ηθοποιό Αννίτα Σαντοριναίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό βράβευσης οι σκηνικές εμφανίσεις και οι ερμηνείες της Αννίτας Σαντοριναίου έχουν πιστοποιήσει, κατά τη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας της, την ανεκτίμητη, συνεχή και συνολική προσφορά της στο θέατρο της Κύπρου. Πρόκειται αναμφισβήτητα για δημιουργό μοναδικής εκφραστικής δύναμης και υποβλητικότητας, που προσέφερε στο κοινό μοναδικές και καθηλωτικές ερμηνείες.


Το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς απονέμεται στον χορογράφο-κινησιολόγο Παναγιώτη Τοφή. Στο σκεπτικό της βράβευσης αναφέρεται ότι οι χορογραφικές και κινησιολογικές δημιουργίες του κατά το υπό κρίση έτος, υπό την καθοδήγηση διαφορετικών σκηνοθετών/τριών κάθε φορά, ανέδειξαν την καλλιτεχνική ευελιξία, την ευρηματικότητα και την τόλμη του για πειραματισμό, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της τέχνης του χορού και της κίνησης στη θεατρική σκηνή.

Στην τελική λίστα υποψηφίων είχαν συμπεριληφθεί και οι καλλιτέχνες Δημήτρης Σπύρου (μουσικός) και Φώτης Αποστολίδης (ηθοποιός).

Το Βραβείο Νέου Δημιουργού της χρονιάς απονέμεται στην ηθοποιό Αντωνία Χαραλάμπους, η οποία, όπως σημειώνεται στο σκεπτικό βράβευσης, με επαγγελματική αφοσίωση και ευστοχία στις επιλογές της, ερμήνευσε ετερόκλητους ρόλους και έδωσε πολυδιάστατες ερμηνείες. Χρησιμοποιώντας με μέτρο και εσωτερικότητα όλα τα εκφραστικά της μέσα και αναζητώντας πάντα την απόλυτη καθαρότητα και αλήθεια, δημιούργησε χαρακτήρες καθολικούς και ολοκληρωμένους.
Η τελική λίστα υποψηφίων συμπεριελάμβανε και τους καλλιτέχνες: Θέλμα Κασουλίδου (σκηνογράφος-ενδυματολόγος) και Αντρέα Κουτσόφτα (ηθοποιός).

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ώρα 8:30 μ.μ., στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Επίτιμη προσκεκλημένη του ΘΟΚ στην τελετή είναι η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης υπογράφει ο Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Την Επιτροπή των Βραβείων για το Έτος 2018 συνέθεσαν οι:
Κυριακή Αργυρού, θεατρολόγος
Ελλάδα Ευαγγέλου, δραματουργός, ακαδημαϊκός
Γιώργος Σαββινίδης, δημοσιογράφος
Αύρα Σιδηροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), σκηνοθέτρια
Γιώργος Στόγιας, εκπαιδευτικός, συγγραφέας

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση