ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αναζητείται πρωταγωνιστής για τον «Ρινόκερο» της Κιβωτού

Μετά την αποχώρηση του ηθοποιού Αρη Σερβετάλη, που δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Kathimerini.gr

ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Σε αναζήτηση αντικαταστάτη βρίσκεται το θέατρο Κιβωτός και ο παραγωγός της παράστασης «Ρινόκερος», Παναγιώτης Γεροδήμος, μετά την αποχώρηση του πρωταγωνιστή Αρη Σερβετάλη.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγή της παράστασης ότι σε περίπτωση που στα θέατρα επιτραπεί η είσοδος μόνο εμβολιασμένου κοινού, εκείνος θα αποχωρούσε, καθώς δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους και μη. Η εταιρεία παραγωγής Τεχνηχώρος ανέλαβε το ρίσκο και ανέβασε το έργο του Ιονέσκο για τρίτη χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα στο ταμείο.

Το θέατρο Κιβωτός ήταν από τους λίγους θεατρικούς χώρους της Αθήνας που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με μεικτό σύστημα, δηλαδή για εμβολιασμένους και για όσους επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Από χθες, όμως, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνον εμβολιασμένων ατόμων.

Ετσι μπορεί να λύθηκε η συνεργασία του κ. Σερβετάλη με το θέατρο όπως ο ίδιος το επιθυμούσε, αλλά η απόφασή του έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών, που μπορεί να μείνει ξαφνικά χωρίς δουλειά, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης. Στην επικοινωνία μας, ο κ. Γεροδήμος σημείωσε ότι αν η παράσταση τελικά κατέβει θα δοθεί αποζημίωση στους συντελεστές, αλλά στόχος της παραγωγής είναι να συνεχιστεί με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα κενό στη λειτουργία του θεάτρου, καθώς ο «Ρινόκερος» ήταν η βασική παράσταση που έπαιζε Τετάρτη έως Κυριακή.

Δυστυχώς η παράσταση, που σκηνοθετούσε ο Γιάννης Κακλέας, αν και πήρε εξαιρετικές κριτικές είχε μια ταραχώδη πορεία. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2019, αλλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας, όπως και το 2020. Τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε πάλι την πορεία της, αλλά τώρα το μέλλον της είναι αβέβαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση