ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» της Λούλου Ράτσκα από το Θέατρο Σκάλα

Πρόκειται για μία site specific παράσταση στο οθωμανικό χαμάμ της Λάρνακας, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το θεατρικό έργο «Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» της Λούλου Ράτσκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου, με τις Πέννυ Φοινίρη και Λουκία Πιερίδου. Πρόκειται για μία site specific παράσταση στο οθωμανικό χαμάμ της Λάρνακας, που βρίσκεται απέναντι από το τέμενος Τούζλα, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.  

Πρόκειται για μια τολμηρή ελεύθερη εκδοχή της Λούλου Ράτσκα στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή. Η συγγραφέας, κάνοντας μια πλήρη επανεξέταση του μύθου, δείχνει πώς θα ήταν η Αντιγόνη και η Ισμήνη αν μπορούσαν να ζήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε ένα μπαρ, να γνωρίσουν άντρες, να ερωτευτούν.

Η Ράτσκα συγκεντρώνεται μόνο στους δύο αυτούς χαρακτήρες και ανιχνεύει τα όρια της τραγωδίας στην σημερινή εποχή όπου και τοποθετεί τη δράση. Παράλληλα, θέτει στο επίκεντρο όχι μόνο την καταδικασμένη, επαναστάτρια Αντιγόνη, αλλά και την στωική της αδελφή Ισμήνη. Κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο τα κίνητρα της Αντιγόνης όσο και ο αγώνας της Ισμήνης να καταλάβει και να αποδεχτεί τις πράξεις της αδερφής της. Η Ισμήνη παίρνει κεντρική θέση στην πλοκή και μέσα από την ιστορία της βλέπουμε πώς βιώνει την απώλεια της αγαπημένης της αδελφής.


Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Λούλου Ράτσκα, σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου, μετάφραση: Μάριος Κωνσταντίνου, δραματουργία: Κύρος Παπαβασιλείου, σκηνική επιμέλεια - κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, κίνηση: Αριάνα Μαρκουλίδου, σχεδιασμός ήχου: Πάνος Μπάρτζης. Παίζουν: Λουκία Πιερίδου, Πέννυ Φοινίρη


φωτογραφία: Κυριάκος Χριστοδουλίδης

Πληροφορίες

Παραστάσεις: 18, 19, 20, 21, 26, 27, 28, 30 Ιουνίου, και 1, 4, 5, 7, 8, 10, 11 Ιουλίου, ώρα 8:30 μ.μ. 

Χώρος: Χαμάμ στην Πλατεία Χαμίτ Μπέη, 6050, Λάρνακα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του αρχαιολογικού χώρου, για πρόσβαση σε άτομα ΑμεΑ, παρακαλούμε ενημερώστε εκ των προτέρων την παραγωγή.

Τιμή εισιτηρίου
€15 και €13 (μειωμένο)
*Μειωμένο εισιτήριο: ΑμεΑ, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ηθοποιοί. Απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού/ταυτότητας στην είσοδο

**Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Προπώληση: soldoutticketbox.com | tinyurl.com/antigonimetatonsofocli

Επικοινωνία:
Θέατρο Σκάλα, τηλέφωνο 99517498

Κύριος Χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού

Πάγιος Χορηγός: Δήμος Λάρνακας

*Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πληροφορείστε ότι, η εν λόγω παράσταση θα οπτικογραφηθεί και ενδέχεται να δημοσιευτεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο Χρεμύλος μπορεί να είναι όλη η ανθρωπότητα εν δυνάμει…» λέει στην «Κ» ο Μάνος Βακούσης, για τον ρόλο του στον «Πλούτο» ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ