ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η θεατρική ομάδα UNMUTED παρουσιάζει το έργο «Γραμμή 112»

Μια παράσταση μέσω της οποίας παρουσιάζεται η αθέατη πλευρά της άμεσης δράσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η θεατρική ομάδα UNMUTED παρουσιάζει το έργο «Γραμμή 112» του σκηνοθέτη Χριστόδουλου Ανδρέου, φέρνοντας στη σκηνή ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου, το οποίο είναι βασισμένο στην βραβευμένη δανέζικη ταινία «The Guilty». Ένας αστυνομικός του δρόμου κατηγορείται για φόνο εν ώρα υπηρεσίας. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και καιρό, εν αναμονή της δίκης του, εκτελώντας χρέη τηλεφωνητή της άμεσης δράσης. Η τελευταία του βραδινή βάρδια πριν τη δίκη, μοιάζει με ρουτίνα στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς με την απολογία που έχει σχεδιάσει, περιμένει σε λίγες ώρες να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στους δρόμους, αφήνοντας πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Όμως τελευταία στιγμή ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα πάντα.

Μια παράσταση μέσω της οποίας παρουσιάζεται η αθέατη πλευρά της άμεσης δράσης, θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα των άνθρωπων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας να διαχειριστούν κρίσεις από τις οποίες εξαρτούνται ανθρώπινες ζωές. Πόση συναισθηματική εμπλοκή χωράει; Υπάρχει το δικαίωμα στο λάθος; Επί σκηνής: Πάνος Μακρής, συμμετέχουν ακόμη 12 ηθοποιοί.

 

Ο σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου έχει συστηθεί με επιτυχία στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με το Οξυγόνο του Ιβάν Βιριπάγιεφ (2022), αλλά και με τις παραστάσεις μέσω της μεθόδου directing as play-writing: Μουσική Δωματίου (2021) και Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ (2023)

 

Πληροφορίες

Κτήριον 53, Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών, Αθήνας 25-27, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία.

Παραστάσεις: Τρίτη 18 και 25 Ιουνίου, Τετάρτη 19 και 26 Ιουνίου, Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Κρατήσεις τηλέφωνο 95781818

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση