ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από το «θέατρο του σκηνοθέτη» στο «θέατρο του συγγραφέα»

Σκηνοθετημένα Αναλόγια - Συγγραφείς Σκηνοθετούν Έργα Τους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα θεατρικά έργα ερμηνεύονται κατ' εξοχήν από τον σκηνοθέτη, ο οποίος οραματίζεται την παράσταση. Η ερμηνεία αυτή, μπορεί να παρεκκλίνει από την πρόθεση του συγγραφέα. Κάτι τέτοιο είναι βέβαια θεμιτό και αποτελεί στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, προσφέροντας στον θεατή μία ενδεχομένως διαφορετική ανάγνωση του έργου και μία άλλη οπτική ματιά. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον, όταν ερχόμαστε σε επαφή με την πρόθεση και την ερμηνεία που είχε κατά νου ο συγγραφέας. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικό.

Το κοινό δεν έχει συνηθίσει σε θεατρικές παραστάσεις οι οποίες είναι σκηνοθετημένες από τους συγγραφείς των έργων. Τα αναλόγια "Συγγραφείς Σκηνοθετούν Έργα Τους", δίνουν στον θεατή την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και την συγγραφική πρόθεση του συγγραφέα και δημιουργού του έργου.

Οι συγγραφείς Γιάννης Αγησιλάου και Ελένη Ξένου δοκιμάζουν για πρώτη φόρα να δουλέψουν με έργα τους, παρουσιάζοντάς τα υπό την μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου. Ερμηνεύει η καταξιωμένη ηθοποιός Έρικα Μπεγέτη.

*Μετά το τέλος των αναλογίων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συγγραφείς.

Κείμενα/Σκηνοθεσία: Ελένη Ξένου, Γιάννης Αγησιλάου
Παραγωγή: HAMM BRODUCTIONS

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραστάσεις

Πότε/Πού:

Λευκωσία 24, 28, 29 Μαρτίου στις 20:00 στον Σύνδεσμο Εικαστικών Καλλιτεχνών και Θεωρητικών Τέχνης – φυτώριο (Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας)

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 96127050

Εισιτήρια: hammbroductions.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση