ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απονομή Βραβείου Γ.Φ. Πιερίδη

Ο ποιητής αποτελεί μια κορυφαία μορφή των κυπριακών γραμμάτων και το εκτόπισμά του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Κύπρου

Newsroom K

Στον ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη απονέμεται φέτος το Βραβείο Γ.Φ. Πιερίδη, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδη αποτελεί μια κορυφαία μορφή των κυπριακών γραμμάτων και το εκτόπισμά του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της Κύπρου, αλλά και του ελλαδικού χώρου, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της βράβευσης. Πρόσφατα από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησε το συγκεντρωτικό έργο του «Ποιήματα 1961-2017», σε μια έκδοση χιλίων σχεδόν σελίδων, όπου, σύμφωνα με την επίσημη κριτική, αναδεικνύονται τα τοπικά χαρακτηριστικά του κύπριου ποιητή και η οικουμενική διάσταση της ποίησής του. Αναφέρεται ακόμη ότι ο Χαραλαμπίδης είναι όχι μόνο ο πιο εμβληματικός εν ζωή κύπριος ποιητής, αλλά κι ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της ελληνικής γλώσσας των τελευταίων δεκαετιών.

Στην τελετή απονομής του Βραβείου, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο ισόγειο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών οι Αντώνης Πετρίδης και Γιώργος Μύαρης θα παρουσιάσουν το ποιητικό και δοκιμιακό έργο του Κυριάκου Χαραλαμπίδη. Ποιήματα θα απαγγείλει ο ποιητής και άλλοι, στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου Χρίστος Χατζήπαπας. Το βραβείο θα επιδώσει ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς. Αντιφώνηση από τον Κυριάκο Χαραλαμπιδη.

Πληροφορίες:

Τετάρτη, 15 Μαΐου, ώρα 7:30 μ.μ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες (Ισόγειο), Ιφιγενείας 27, Στρόβολος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση