ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξάνεται στις 40.000 ευρώ η χορηγία για τα λειτουργικά έξοδα των θεάτρων

Το Σχέδιο Κάλυψης Λειτουργικών Δαπανών αναμένεται να προκηρυχθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Διπλασιάζεται τελικά στις 40.000 ευρώ (από 20.000) το ανώτατο όριο χρηματοδότησης των θεατρικών φορέων, όπως είχε αναφέρει η «Κ» στο ρεπορτάζ της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου. Όπως προνοεί το νέο Σχέδιο Κάλυψης Λειτουργικών Δαπανών 2024 οι επιλέξιμες δαπάνες των θεατρικών οργανισμών θα μπορούν να χρηματοδοτούνται μέχρι και το 80% του συνόλου τους. Στις επιλέξιμες δαπάνες με το νέο σχέδιο πλέον οι οργανισμοί μπορούν να εργοδοτούν μέχρι δύο άτομα (ταμείο, διοικητικός υπάλληλος, τεχνικός σκηνής, υπάλληλος καθαρισμού), επίσης στις επιλέξιμες δαπάνες πλέον συμπεριλαμβάνονται και τα ασφάλιστρα για ασφαλιστικές καλύψεις, το ενοίκιο, και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο σχέδιο το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ήταν στις 20.000 ευρώ, με τις επιλέξιμες δαπάνες να χρηματοδοτούνται μέχρι και το 60% του συνόλου τους. Όπως πληροφορείται η «Κ» το νέο Σχέδιο Κάλυψης Λειτουργικών Δαπανών 2024 θα εφαρμοστεί σε πυλωτική βάση και πρόθεση του υφυπουργείου Πολιτισμού είναι να σταματήσει κάθε «έκτακτη» χρηματοδότηση και να θεσπιστεί ένα μόνιμο πλαίσιο στήριξης των θεατρικών οργανισμών με μόνιμη στέγη.

Το νέο Σχέδιο Κάλυψης Λειτουργικών Δαπανών για το 2024, όπως αναφέρουν στην «Κ» πηγές, αναμένεται να προκηρυχθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ώστε οι θεατρικοί φορείς να μπορέσουν να προχωρήσουν στις αιτήσεις επιχορήγησης.

Αύξηση και στα ποσά του ΘΥΜΕΛΗ

Σχετικά με την αύξηση στο κονδύλι του Σχεδίου Θυμέλη των 170.000 ευρώ, επιβεβαιώνεται στην «Κ» αυτό που καταγράφηκε στο ρεπορτάζ της 17ης Ιανουαρίου, πως εστάλησαν από το υφυπουργείο Πολιτισμού και οι επιστολές προς τα θέατρα σχετικά με την αύξηση της επιχορήγησης από το Σχέδιο Θυμέλη. Πλέον, το ανώτατο όριο της Α΄ κατηγορίας ανέρχεται στις 39.900 ευρώ, χωρίς τις περιοδείες και το κατώτατο στις 19.950, πάλι χωρίς να υπολογίζονται οι περιοδείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση