ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Bodyprints 2022» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Οι φίλοι των τεχνών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες χορευτικές, μουσικές και καλλιτεχνικές προτάσεις από τους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό.

Το Πρόγραμμα Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζει την παράσταση χορού Bodyprints 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2022 στις 8:30 μ.μ.

Αυτή τη χρονιά σηματοδοτεί μια γιορτή των τεχνών, μιας και η παράσταση θα περιλαμβάνει χορογραφίες από καθηγητές του Προγράμματος Χορού, έργα από φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών και τζαζ μελωδίες από την τζαζ χορωδία του Προγράμματος Μουσικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, η παράσταση θα περιλαμβάνει χορογραφίες σύγχρονου χορού από τους καθηγητές του Προγράμματος Χορού, Δρ. Pascal Caron, Alexander Michael, και Δρ. Dara Milovanovic, όπως επίσης και από δύο προσκεκλημένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι χορογραφίες αποτελούν την επισφράγιση μιας δημιουργικής συνεργασίας των καθηγητών με τους φοιτητές και αναδεικνύουν σύγχρονα κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα.

Το έργο Sorores (αδερφές στα Λατινικά) είναι το αποτέλεσμα ακαδημαϊκής, πρακτικής και καλλιτεχνικής έρευνας από τους τεταρτοετείς φοιτητές του Προγράμματος Χορού, υπό την καθοδήγηση του  Pascal Caron. Η παράσταση φιλοξενεί το έργο «A land of Her Own» από τον βραβευμένο Κύπριο χορογράφο Παναγιώτη Τοφή, το οποίο εξερευνά τις φωνές νεαρών γυναικών της σύγχρονης εποχής και το έργο «Calibrations» από την Tina Kambour (ΗΠΑ), Fulbright specialist, και μόνιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Οκλαχόμα με εντυπωσιακό καλλιτεχνικό βιογραφικό.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα μοιράζεται τη σκηνή με την τζαζ χορωδία του Προγράμματος Μουσικής σε τζαζ ακούσματα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Alice Ayvazian, όπως επίσης και έργα video art από τους φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Χάρη Πελαπαϊσσιώτη.

Αυτή είναι μια βραδιά που σίγουρα θα γιορτάσει τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα των φοιτητών χορού, μουσικής και καλών τεχνών στην πρωτεύουσα. Οι φίλοι των τεχνών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ενδιαφέρουσες χορευτικές, μουσικές και καλλιτεχνικές προτάσεις από τους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό.

Τα εισιτήρια διατίθενται προς πώληση από το www.tickethour.com.cy. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μέσω email στο milovanovic.d@unic.ac.cy ή επισκεφθείτε τη Σελίδα του τμήματος Μουσικής και Χορού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook.

 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση