ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:42
 

Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2017

Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος και Έλενα Κοτασβήλι οι μεγάλοι νικητές

Newsroom K

Ανακοινώθηκαν απο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου τα ονόματα των βραβευθέντων με τα Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ Έτους 2017, που κατ' εξαίρεση περιελήφθησαν και οι τέσσερις τελευταίοι μήνες του 2016.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου με μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, όπως είχε ανακοινωθεί, βράβευσε τρία πρόσωπα με τα αντίστοιχα βραβεία, το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ, το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς και το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς.
Το Μεγάλο Βραβείο έλαβε ο Βαρνάβας Κυριαζής για τη συνολική και συνεχή προσφορά του στο θέατρο της Κύπρου, το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς στον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο, για την ενεργή και ξεχωριστή παρουσία του στη θεατρική σκηνή κατά την υπό κρίση περίοδο. Το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς δόθηκε στη σκηνογράφο Έλενα Κοτασβήλι για τη σκηνογραφική της δημιουργία στην παράσταση του έργου Μινέτι του Τόμας Μπέρνχαρντ.

 

Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ

 

Η Επιτροπή των Βραβείων απονέμει το Μεγάλο Βραβείο ΘΟΚ στον Βαρνάβα Κυριαζή, για τη συνολική και συνεχή προσφορά του στο θέατρο της Κύπρου. Ο Βαρνάβας Κυριαζής διακρίθηκε για την πολυετή συμβολή του στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής θεατρικών έργων, καθηγητής υποκριτικής και διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Παράλληλα, παραμένοντας καλλιτεχνικά ενεργός, ξεχώρισε με την παρουσία του κατά την υπό κρίση περίοδο στις ακόλουθες παραστάσεις: Κωδικός κόκκινο του Άαρον Σόρκιν, παραγωγή της Alpha Square (ηθοποιός), Ζητείται Κλόουν ηλικιωμένος του Ματέι Βίζνιεκ, παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος (σκηνοθέτης), Bacon/Freud της Ανθής Ζαχαριάδου, παραγωγή της Alpha Square (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Μπεντ του Μάρτιν Σέρμαν, παραγωγή του Θεάτρου Ανεμώνα (σκηνοθέτης) και Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην του Τζεφ Μπάρον, παραγωγή του Θεάτρου Σκάλα (ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής).


Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς

Η Επιτροπή απονέμει το Βραβείο Δημιουργού της Χρονιάς στον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο, για την ενεργή και ξεχωριστή παρουσία του στη θεατρική σκηνή κατά την υπό κρίση περίοδο. Διακρίθηκε για τις ερμηνείες του στις παραστάσεις των έργων: Κωδικός Κόκκινο του Άαρον Σόρκιν σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου (Alpha Square), Πυρκαγιές του Ουαζντί Μουαουάντ σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου (ΘΟΚ), Ένας Αριθμός της Κάριλ Τσέρτσιλ σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου (Open Arts), Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα (Φανταστικό Θέατρο) και Cock του Μάικ Μπάρτλετ σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου (ΘΟΚ).

Για το βραβείο του Δημιουργού της Χρονιάς, υποψήφιοι ήταν οι: Εδουάρδος Γεωργίου (σκηνογράφος), Πάρις Ερωτοκρίτου (σκηνοθέτης), Αθηνά Κάσιου (σκηνοθέτις), Παναγιώτης Τοφή (χορευτής – χορογράφος) και Ανδρέας Τσέλεπος (ηθοποιός).


Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς

 

Η Επιτροπή απονέμει το Βραβείο Νέου Δημιουργού της Χρονιάς στη σκηνογράφο Έλενα Κοτασβήλι, για τη σκηνογραφική της δημιουργία στην παράσταση του έργου Μινέτι του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Θανάση Γεωργίου (Θέατρο Δέντρο, 2017).

Για το βραβείο του Νέου Δημιουργού της Χρονιάς,  υποψήφιοι ήταν οι:  Μάριος Κακουλλή (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Γιάννης Καραούλης (ηθοποιός), Έλενα Κοτασβήλι (σκηνογράφος) και Αντωνία Χαραλάμπους (ηθοποιός).

 

Την Επιτροπή των Βραβείων για το Έτος 2017 συνέθεσαν οι:

Νεόφυτος Ταλιώτης, Μέλος Δ.Σ. ΘΟΚ, ως πρόεδρος, και οι Ανθή Αντωνιάδου, ηθοποιός, αρχαιολόγος, Κυριακή Αργυρού, θεατρολόγος, Νόνα Μολέσκη, κριτικός θεάτρου, δρ Μαρία Χαμάλη-Πατέρα, Θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου, Φιλόλογος, ως μέλη.


Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ώρα 8.30μ.μ., στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, Λυδίας Κονιόρδου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστα Χαμπιαούρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X