ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Είμαι η Δεσποινίς Μαργαρίτα» από τη Hamm Broductions

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους, με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Κυριάκου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η νέα παραγωγή της Hamm Broductions είναι το έργο του Βραζιλιάνου Ρομπέρτο Ατάιντε, «Είμαι η Δεσποινίς Μαργαρίτα», σε σκηνοθεσία και διασκευή του Νεοκλή Νεοκλέους, με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Κυριάκου, στο Θέατρο Άρτος στη Λευκωσία. Βασισμένο στο έργο του Ρομπερτο Ατάιντε, η παράσταση «Είμαι η Δεσποινίς Μαργαρίτα» σκιαγραφεί με λεπτομέρεια, θεατρική μαστοριά, χιούμορ και φαντασία, τον χαρακτήρα του εξουσιαστή, του εξουσιομανή, του αφελή που έγινε δικτάτορας.

Η υπόθεση
Η δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μία ανέραστη, κακότροπη, δύστροπη, συμπλεγματική και υστερική δασκάλα, που θέλει να διαμορφώσει τις ψυχές των μικρών μαθητών της και να τις πλάσει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση δική της, αλλά και της δύσμορφης κοινωνίας μέσα στην οποία πρόκειται να ζήσουν. Η δεσποινίς Μαργαρίτα θέλει να τα εκπαιδεύσει στην υπακοή, στην πειθαρχία και στη συμμόρφωση στην εξουσία του χρήματος. Στην αίθουσα διδασκαλίας ξετυλίγει τη διττή της ταυτότητα. Της δασκάλας, μα και της γυναίκας που εξουσιάζει.

Πρόκειται για μία αλληγορία πάνω στη δύναμη της εξουσίας, όπως τη συναντάμε στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο σχολείο, στην Εκκλησία, στο κράτος. Η δεσποινίς Μαργαρίτα ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος ο οποίος αποδεικνύεται προφητικός και επίκαιρος.Πληροφορίες
Παραστάσεις: 17, 23, 24, 30, 31 Οκτωβρίου και 6, 7 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.
Θέατρο Άρτος, λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία.

Επικοινωνία/κρατήσεις τηλέφωνο 99929374

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση