ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» από την Alpha Square και τη η Λεβέντειο Πινακοθήκη

Σκηνοθετημένο αναλόγιο των φανταστικών διαλόγων μεταξύ του Λεονάρντο ντα Βίντσι και της Λέιντι Τζοκόντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Alpha Square και η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνεργάζονται για άλλη μια φορά, με αφορμή τα όγδοα γενέθλια της Πινακοθήκης. Το θεατρικό έργο του Jules Tasca «Ζωντανή Ζωγραφιά: Ένα Πορτρέτο της Μόνα Λίζα» θα παρουσιαστεί ως σκηνοθετημένο αναλόγιο στην Αγγλική γλώσσα, σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου.

Είναι παιδαριώδης. Είναι ώριμη για την ηλικία της. Είναι ζωηρή αλλά και υπάκουη. Είναι έξυπνη. Είναι αφελής. Είναι δεκάδες άλλες αντιθέσεις. Είναι η διάσημη Μόνα Λίζα. Και στο ζωγράφο της, Λεονάρντο, έχει ανατεθεί να συλλάβει όλες τις όψεις της νεαρής κοπέλας. Ένα δράμα «θεώρησης» των τριών χρόνων που πήρε στον κορυφαίο ντα Βίντσι να ζωγραφίσει το παγκόσμιο αριστούργημά του. Εκείνη θέλει να την απαθανατίσει ο πιο διάσημος ζωγράφος της Ευρώπης. Εκείνος έχει προσωπικούς λόγους για να κρατήσει το πορτρέτο αντί να το παραχωρήσει στον Φραντσέσκο Τζοκόντα, ο οποίος του είχε αναθέσει το πορτρέτο της γυναίκας του. Ο Λεονάρντο και η Λίζα συζητούν και διαπληκτίζονται αλλά ταυτόχρονα φανερώνουν τις ψυχές τους ο ένας στον άλλον. Καλλιτέχνης και μοντέλο αποκτούν μια αίσθηση ανώτερης συντροφικότητας.

Η Χριστίνα Μαρούχου και ο Ανδρέας Αραούζος θα διαβάσουν τους δύο ρόλους για περιορισμένο αριθμό σκηνοθετημένων αναλογίων στην Λεβέντειο Πινακοθήκη. Το αναλόγιο θα παρουσιαστεί και στην Λεμεσό, στο πλαίσιο του FlashArt@Rialto τον Απρίλιο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μόνο 8 σκηνοθετημένα αναλόγια στην Λεβέντειο Πινακοθήκη, Λευκωσία
Παρ/Σάβ/Κυρ: 11, 12, 13 και 18, 19 & 20 Μαρτίου 2022 στις 20:30

Επιπρόσθετες παραστάσεις Κυριακή απόγευμα στις 18:30 
Δευτέρα, 4 Απριλίου 2020, στις 20:30 στο FlashArt@Rialto (www.rialto.com.cy)

Προπώληση: tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier

Διάρκεια: 85 λεπτά. Στην Αγγλική.
Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση