ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φεστιβάλ On Bodies 2024

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 Μαΐου στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας προσκαλεί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το σώμα και τη χορογραφία να στείλουν προτάσεις για το Φεστιβάλ Οn Bodies 2024.

Φέτος, ψάχνουμε παραστάσεις που ασχολούνται με τη θεματική της ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ: τη διαδικασία της θεραπείας μιας πληγής, τη βοήθεια να ξεπεραστεί ένα τραύμα, την αποκατάσταση σε μια ψυχική ή σωματική κατάσταση χωρίς πόνο. Προσκαλούμε καλλιτέχνες να ανταποκριθούν δημιουργικά και μέσω της καλλιτεχνικής τους έρευνας να παρουσιάσουν διάφορες πτυχές της επούλωσης.

Πως αντιλαμβάνεσαι την επούλωση;

Τι τραύματα χρειάζονται θεραπεία;

Με τι τραυματικά κατάλοιπα ασχολούμαστε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο;

Πως προχωρούμε παρακάτω;

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη σκηνή της ΣΧ Λευκωσίας ή έξω στον κήπο. Οι αιτήσεις μπορούν να αφορούν νέα παραγωγή ή έργο που έχει ήδη ξαναπαρουσιαστεί και εμπίπτει σε μια από τις δύο πιο κάτω κατηγορίες. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα παρουσιαστούν μια φορά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

BODIES ON STAGE

Έργα διάρκειας 15-30 λεπτών για παρουσίαση στην κύρια σκηνή της Στέγης.

BODIES IN THE GARDEN

Έργα διάρκειας 5-25 λεπτών για παρουσίαση στον κήπο/ εξωτερικό χώρο της Στέγης.

Επιλεγμένες προτάσεις:

Όλες οι προτάσεις θα λάβουν τεχνική υποστήριξη λαμβάνοντας υπόψιν τον εξοπλισμό και τις δυνατότητες του χώρου (οπτικοακουστικός εξοπλισμός - βιντεοπροβολέας - οθόνη κλπ). Διευκρινίζεται πως οι παραστάσεις θα πρέπει να έχουν εύκολο στήσιμο/ ξεστήσιμο.

Επίσης, θα λάβουν:

  • Οι ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ:

Σόλο: €1000 (ένα performer)

Ντουέτο: €1500 (δύο performers)

Ομαδικό κομμάτι: €2500 (τουλάχιστον 3 performers)

Οι επιλεγμένες προτάσεις θα έχουν 10-20 δωρεάν ώρες χρήσης της Στέγης για πρόβες ισομερώς κατανεμημένες μεταξύ Φεβρουάριου-Μαΐου.

  • Τα ΕΤΟΙΜΑ ΕΡΓΑ:

Σόλο: €700 (ένα performer)

Ντουέτο: €1000 (δύο performers)

Ομαδικό Κομμάτι: €1700 (τουλάχιστον 3 performers)

Οι επιλεγμένες προτάσεις θα έχουν 10 δωρεάν ώρες χρήσης της Στέγης για πρόβες, ισομερώς κατανεμημένες μεταξύ Φεβρουαρίου-Μαΐου.

  • Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ:

Η Στέγη θα καλύψει διαμονή, per-diem και εισιτήρια μέχρι 250 ευρώ ανά άτομο, καθώς και συμβολική αμοιβή. Μέγιστος αριθμός ατόμων: 3

Atelier:

Στις 16 και 17 Μαΐου σε συνεργασία με το Dance Gate Lefkosia Cyprus (DG) και το EDN-European DanceHouse Network θα πραγματοποιηθεί το Atelier Healing: Becoming Well Again που θα εξερευνήσουμε διάφορα θεωρητικά και επιτελεστικά θέματα γύρω από την έννοια της επούλωσης και τη διαδικασία επεξεργασίας του τραύματος.

Διαδικασία Επιλογής:

Η επιτροπή επιλογής αποτελείται από τον Πέτρο Κονναρή (Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ΣΧ Λευκωσίας, performance artist), την Αριάννα Οικονόμου (Πρόεδρος Echo Arts, Χορογράφος/ Περφόρμερ, Διευθύντρια DG), την Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl (Χορογράφος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Ασώματων Δυνάμεων), τον Παντελή Γεωργίου (Γραμματέας ΣΧ Λευκωσίας και DG), και την Έλενα Αγαθοκλέους (Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, performance artist). Οι απαντήσεις θα σταλούν μέσω μαιλ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου σε όλα τα άτομα που έχουν αιτηθεί.

Η επιλογή θα γίνει με βάση: (Α) την καθαρότητα της πρότασης και της χορογραφικής μεθοδολογίας, (Β) τη συσχέτιση με τη θεματική της επούλωσης και το χώρο της Στέγης, και (Γ) τη συνολική επιμέλεια του φεστιβάλ.

Παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση (https://forms.gle/j8SxbjwsMRnAZe5Q6) μέχρι την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με το ανοικτό κάλεσμα και το φεστιβάλ επικοινωνήστε στο info@dancehouselefkosia.com ή και στο 22780960 (Δευ-Παρ 10:00-13:00).

 

Διοργάνωση:

Στέγη Χορού Λευκωσίας

Θεσμικός Χορηγός:

Υφυπουργείο Πολιτισμού- Τμήμα Νεότερου & Σύγχρονου Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση