ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φεστιβάλ On Bodies από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας με θεματική την επούλωση

Απόλλωνας Αναστασιάδης, Eλιάν Ρουμιέ, Στάλη Συμεών και Σωτήρης Σωτηρίου απαντούν σε μία ερώτηση της «Κ»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Τέσσερις καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ On Bodies που διοργανώνεται από τη Στέγη Χορού Λευκωσίας απαντάνε σε μία ερώτηση της «Κ» για τη δουλειά που θα παρουσιάσουν. Το Φεστιβάλ On Bodies ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Μαΐου με το έργο της Λίας Χαράκη «Body Unmuted» και συνεχίζει το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή.

Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι η Επούλωση: η διαδικασία της θεραπείας μιας πληγής, η βοήθεια να ξεπεραστεί ένα τραύμα, η αποκατάσταση σε μια ψυχική ή σωματική κατάσταση χωρίς πόνο. Η αντιμετώπιση του τραύματος, και πιο συγκεκριμένα του συλλογικού τραύματος, είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή και κατανόηση, ειδικά σε περιοχές που έχουν βιώσει συγκρούσεις και επιθετικότητα, όπως η Κύπρος.

 

Απόλλωνας Αναστασιάδης - (W)holeman

Παρασκευή 17/5 – Στέγη Χορού Λευκωσία και γειτονιά, ώρα 7:30

Φόβοι και ανησυχίες... πώς διασκεδάζονται οι ανησυχίες και οι φόβοι του σώματος;

«Το να αντιμετωπίζουμε τους φόβους και τις ανησυχίες μας δεν σημαίνει να τους εξαλείφουμε ή να τους αγνοούμε. Σημαίνει να τους αντιμετωπίζουμε άμεσα, να βιώνουμε πλήρως τα συναισθήματά μας τη δεδομένη στιγμή και να επιτρέπουμε σε αυτό το ταξίδι να μας ενδυναμώνει».

 


Eλιάν Ρουμιέ - 25km

Παρασκευή 17/5 – Στέγη Χορού Λευκωσία και γειτονιά, ώρα 7:30 μ.μ.

Σώματα και φύση... φθορά και αναγέννηση. Πώς συσχετίζονται;

«Βλέπω το σώμα ως στοιχείο της φύσης. Ένας ζωντανός οργανισμός του φυσικού περιβάλλοντος ο οποίος κινείται παράλληλα με αυτό. Όπως και η φύση έτσι και το σώμα, αναπτύσσεται, παρακμάζει και τελικά αναμορφώνεται. Ένας κοινός, συνεχής, κύκλος ζωής με κεντρικά στάδια την φθορά, την αποκατάσταση και την αναγέννηση».

 

Στάλη Συμεών - Eternally Alive

Σάββατο 18/5 – Στέγη Χορού Λευκωσίας, ώρα 7:30 μ.μ.

Ελληνική πανκ κουλτούρα και ίαση ή επούλωση... θες να μας πεις περισσότερα;

«Η υποκουλτούρα της πανκ ήταν και είναι ακόμα ένας "χώρος" όπου οι νέες γενιές μπορούσαν ταυτόχρονα να θυμώνουν με τις υπάρχουσες δομές (την οικογένεια, την εκπαίδευση, την κοινωνία) αλλά και να μη μένουν μόνοι. Μέσα από τη μουσική, τις καταλήψεις και την DIY κουλτούρα της πανκ, μπόρεσαν να βρουν χώρο έκφρασης, συλλογικότητα και επούλωση. Κάπως έτσι λειτουργεί και για εμάς σήμερα ο χορός. Είναι ένας χώρος στο περιθώριο των τεχνών και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, κι όμως για εμάς είναι ζωογόνος».

 

 

Σωτήρης Σωτηρίου - Βουβή Αντοχή

Σάββατο 18/5 – Στέγη Χορού Λευκωσίας, ώρα 7:30 μ.μ.

Ποιες μπορεί να είναι οι εσωτερικές ανεκπλήρωτες ανάγκες του εαυτού μας

Ποιες μπορεί να είναι οι εσωτερικές ανεκπλήρωτες ανάγκες του εαυτού μας
«Οι εσωτερικές ανεκπλήρωτες ανάγκες μπορεί να είναι πολλές. Σαφώς ισχύουν διαφορετικά δεδομένα για το καθένα μας αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι να φέρνουμε αντιμέτωπο τον εαυτό μας με αυτά τα οποία καταπιέζουν την ύπαρξη μας και δημιουργούν βαθιά τραύματα με αποτέλεσμα να οδεύουμε στο μονοπάτι της ζωής κάποιου αλλού αντί στο δικό μας. Η επούλωση αυτών των τραυμάτων είναι αναγκαία και αντιμετωπίζεται κυρίως με την αυτό αποδοχή φεύγοντας από τις νόρμες τις οποίες σου επιβάλει κυρίως η κοινωνία σε όλο το φάσμα της ζωής από το πως πρέπει να ζεις τη ζωή σου μέχρι και ποιον να αγαπάς. Το ταξίδι είναι επώδυνο αλλά αν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου θα αποδεχτείς το είναι σου και θα ανακαλύψεις τη γνησιότητά σου».

 

Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών On Bodies 2024, 16-19 Μαΐου 2024

Στέγη Χορού Λευκωσία

Για όλο το πρόγραμμα δείτε εδώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση