ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η 1η συμμετοχή στο theYard.Residency.21

«Ευτράπελες Viral Ιστορίες» σε σκηνοθεσία Γιολάντας Χριστοδούλου, σε συμπαραγωγή με το ΜΙΤΟΣ

Newsroom K

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την πρώτη συμμετοχή του φετινού προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.21. Πρόκειται για την θεατρική παράσταση “Ευτράπελες Viral Ιστορίες” σε σκηνοθεσία Γιολάντας Χριστοδούλου, σε συμπαραγωγή με το ΜΙΤΟΣ.

Ο παστελλάς, η κοτζιακαρού, το καλοήρι, ο κάττος, ο σιήλος και πολλοί άλλοι ήρωες δεσμεύονται επί σκηνής για μείωση της αρτηριακής πίεσης, βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, μείωση των ορμονών του άγχους και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσα από το αυθόρμητο, ασυγκράτητο και πρόσχαρο γέλιο.

Η παράσταση “Ευτράπελες Viral Ιστορίες” βασίζεται σε διηγήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά μέσα από την προφορική τους διάδοση και έχουν καταγραφεί από τον λαογράφο Νέαρχο Κληρίδη. Η αναβίωση των ιστοριών μέσα από την θεατρική εμπειρία, θα φέρει τον σύχρονο θεατή σε επαφή με αυτές τις διηγήσεις που έχουν πλέον εξαφανιστεί. Τρεις ηθοποιοί και ένας μουσικός μέσα από τις ευτράπελες ιστορίες, Η Βασίλισσα που το Πορτίν, Το Καλοήριν τζι' ο Δκιάολος, Η Κοτζιακαρού με το Παστέλλιν, Ο Καλόηρος ο Γριστός τζι' ο Δκιάλος, Ο Γιαννακός, μεταμορφώνονται σε πολλούς και διαφορετικούς ήρωες με μοναδικό μέσο το σώμα και την φωνή.

Συντελεστές:

Διασκευή κειμένων: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου
Σκηνοθεσία: Γιολάντα Χριστοδούλου
Επι Σκηνής: Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή, Χρίστος Κυριάκου, Γιώργος Μπίζιος
Μουσική: Γιώργος Μπίζιος
Τεχνική Υποστήριξη: Γιάγκος Χατζηγιάννης
Φωτογραφία Αφίσας: Αντρέας Ιερείδης

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραστάσεις
Λεμεσός, Ξυδάδικο: 26, 27, 28 Φεβρουαρίου και 5, 6 και 7 Μαρτίου
Λευκωσία, Flea theatre: 4 Mαρτίου

Ώρα έναρξης: 19:00
Διάρκεια Παράστασης: 50’
Κρατήσεις: 96250745

Η παράσταση απευθύνεται σε ηλικίες άνω των 6 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση