ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Εσμέ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση | 1821-2021

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Δεν είν’ ο έρωτας ανθός
μαζί του για να παίξεις…»


Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της Εσμέ του Σπύρου Περεσιάδη στην Κύπρο, έφτασε η ώρα και για τους φίλους του ΘΟΚ στην Ελλάδα να απολαύσουν το δραματικό ειδύλλιο του συγγραφέα της περίφημης Γκόλφως, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Ιουλίου 2021 στην Πειραιώς 260 (ΧΩΡΟΣ Δ), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Με αφορμή τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει ένα έργο για τη δύναμη της αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους, ένα Ελληνόπουλο και μια Τουρκοπούλα, μιας αγάπης που δοκιμάζεται μέσα στο καμίνι της Ιστορίας, μα που στο τέλος υπερνικά όλες τις δυσκολίες που ανακύπτουν και βρίσκει τη δικαίωσή της.

Η παρουσίαση της Εσμέ στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εγγράφεται στη μακρά πορεία συνεργασίας των δύο θεσμών, με αφετηρία την εμβληματική παράσταση των Ικέτιδων από τον ΘΟΚ στην Επίδαυρο το 1980.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βρόντη
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης
Κίνηση: Χλόη Μελίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Μυρτώ Κουγιάλη

Διανομή: Προκόπης Αγαθοκλέους, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Έρικα Μπεγέτη, Αθηνά Μουστάκα, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Παυλίδου, Ανδρέας Τσουρής, Βασίλης Χαραλάμπους

Μουσικοί επί σκηνής: Βερόνικα Αλωνεύτου, Κώστας Κακογιάννης, Πάμπος Κουζάλης, Τζόναθαν Μπετίτο, Χαράλαμπος Παντελή

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πειραιώς 260 (ΧΩΡΟΣ Δ), Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 & Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Έναρξη παραστάσεων: 21:00

Εισιτήρια για τις παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: aefestival.gr | tickets.aefestival.gr |www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση