ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ιωάννα Αβραάμ κορυφαία χορεύτρια στην Όπερα της Βιέννης

Από τη σχολή μπαλέτου της Ναδίνας Λοϊζίδου στη Λεμεσό στις μεγάλες σκηνές της Ευρώπης

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Η Ιωάννα Αβραάμ, Κύπρια χορεύτρια στην Κρατική Ορχήστρα της Βιέννης, προήχθη σε κορυφαία χορεύτρια (First Soloist), μετά την παράσταση «Onegin» του John Cranko, από τον διευθυντή του Μπαλέτου Martin Schläpfer.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κρατική Ορχήστρα της Βιέννης, αιτιολογώντας ο Martin Schläpfer την απόφασή του αναφέρει πως η Ιωάννα Αβραάμ εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική χορευτική προσωπικότητα, δημιουργώντας τον ρόλο της Τατιάνας με μια συναρπαστική οικειότητα και αξιοπιστία, χορεύοντας στο υψηλότερο τεχνικό επίπεδο. «Αυτό για εμένα την καθιστά μία από τις καλύτερες και είναι τεράστια η ευχαρίστησή μου να την προάγω σε πρώτη χορεύτρια στο Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ιωάννα Αβραάμ, ευχαριστώντας τον Martin Schläpfer, λέει πως θα κάνει το καλύτερο και ανυπομονεί για όσα θα ακολουθήσουν.

 

Η Ιωάννα Αβραάμ δέχεται τα χειροκροτήματα των συναδέλφων της, στη σκηνή του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  © Ashley Taylor)


Η Ιωάννα Αβραάμ γεννήθηκε στη Λευκωσία, και φοίτησε στη σχολή μπαλέτου της Ναδίνας Λοϊζίδου στη Λεμεσό και στο Heinz Bosl Foundation/Ballet Academy του Μονάχου. Οι πρώτες της παραστάσεις στην Κύπρο ήταν με το Μπαλέτο Διάστασις, και ακολούθησαν συμμετοχές στο Βαυαρικό Κρατικό Μπαλέτο. Το 2008 εντάχθηκε στην Κρατική Ορχήστρα της Βιέννης, και στο Volksoper Ballet. Το 2010 το 2010 προήχθη σε ημισολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, το 2014 σε σολίστ, φτάνοντας το 2022 στη βαθμίδα της κορυφαίας χορεύτριας. 

Τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η Ιωάννα Αβραάμ θα ενσαρκώσει ξανά τον ρόλο της Τατιάνας, στο πλευρό του χορευτή Eno Peci (Onegin). Στις 7 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει ως Lilac Fairy στην παραγωγή του Martin Schläpfer's «Ωραία κοιμωμένη» στην Κρατική Όπερα της Βιέννης.

Πληροφορίες από Wiener Staatsoper 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση