ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Η Κοιμωμένη του Χαλεπά» από το Θέατρο Ανεμώνα

Από τη Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου σε σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι προετοιμασίες για το ανέβασμα του νεοελληνικού έργου "Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" από το Θέατρο Ανεμώνα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Η παράσταση φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αντρέα Τηλεμάχου ο οποίος έχει και τη γενικότερη επιμέλεια της παραγωγής ενώ υποδυόμενος τον κορυφαίο καλλιτέχνη καλείται να σηκώσει υποκριτικά το ιδιαίτερο βάρος ενός πολύ απαιτητικού ρόλου.

"Η Κοιμωμένη του Χαλεπά" είναι ένα μοναδικό νεοελληνικό έργο, καθαρά βιογραφικό, που κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο θέατρο Ανεμώνα. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην κυπριακή σκηνή η βιογραφία του πιο εμβληματικού Έλληνα εικαστικού καλλιτέχνη. Είναι το πιο πρόσφατο έργο της Ελληνίδος συγγραφέως Ιρένε Μαραντέι και παρά τη θεατρική του μορφή βασίζεται σε ενδελεχή έρευνα όλων των υπαρχόντων αρχείων ώστε να είναι, όσο το δυνατόν, ένας πιστός καθρέφτης των ιδεών, των παθών και της αδάμαστης ψυχής αυτού του τόσο αξιόλογου πλάσματος που τόσο καθυστερημένα αξιώθηκε να γευτεί λίγη από την αναγνώριση που του έπρεπε και που όλη του η ζωή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μυθιστορηματική! Ένα χρονολόγιο που καταγράφει τη "συναρπαστική" ζωή του καλλιτέχνη ανάμεσα στην τρέλλα και τον θρίαμβο.. η Μαραντέι αφηγείται τη γοητευτική, πικρή και αινιγματική του ζωή και ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μαγευτικές σκηνοθετικές διαδρομές ακολουθεί τον μεγάλο γλύπτη σε όλους τους σημαντικούς του "σταθμούς".. από το 1876 όπου επιστρέφοντας από το Μόναχο στην Αθήνα ανοίγει το δικό του εργαστήριο και αρχίζει να δουλεύει το πιο διάσημο γλυπτό του, της κλασσικιστικής περιόδου, την "Κοιμωμένη" - που παραμένει το θαυμασιότατο γλυπτικό έργο των νεοτέρων Αθηνών- ως και το 1930 που επιστρέφει ξανά στην Αθήνα μετά την καταναγκαστική του "εξορία" στην Τήνο, ενώ ο ίδιος ο Τηλεμάχου ενσαρκώνει υποκριτικά και τον συνεχή αγώνα του Χαλεπά ενάντια στην αποθάρρυνση και την πνευματική κακοποίηση, την τρέλλα και την απελπισία.

Η Ταυτότητα της Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά και Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν
Φωτιστικός Σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης
Visual Designer-Video Art: Αννα Φωτιάδου
Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί: Αντρέας Τηλεμάχου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Γιάννα Λευκάτη, Ιωάννα Σιαφκάλη, Νικόλας Πέτρου, Πέτρος Καρατζιάς, Βασίλης Παφίτης, Γιώργος Ιωσήφ, Ελευθερία Ανδρέου.

Κατασκευή των Επί Σκηνής Γλυπτών: Άρτεμης Δουλάμης
Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Martin Mason
Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη
Φωτογραφία: Παντελής Χατζημηνάς
Γραφικά: Θέο Πέτρου
Χειρισμός Φωτισμού - Ήχου: Έλενα Γιώργαλλου
Βοηθός Σκηνογράφου: Άννη βασιλείου

Περισσότερες Πληροφορίες 

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ακολουθούν παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00. λόγω του περιορισμένου επιτρεπτού αριθμού θεατών (50 άτομα) παρακαλείσθε όπως προ κρατείτε εγκαίρως τις θέσεις σας.
Ώρα προσέλευσης 17:30. στο θέατρο θα τηρούνται και πάλι αυστηρώς όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας

Κρατήσεις: 70007721

Μέγας Χορηγός: ΘΟΚ

Χορηγός Επικοινωνίας: ΡΙΚ & Διεση 101.1

Στηρίζει: ΟΠΑΠ Κύπρου
Υποστηριχτές: Αιμίλιος Ηλιάδης, Thorox
Ευχαριστούμε Θερμά το: Panayiotis Pasantas Art Studio

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση