ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η μικρή μας πόλη σε δήμους και κοινότητες της Κύπρου

Ο ΘΟΚ παρουσιάζει την κινητή θεατρική μονάδα «ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ»

Newsroom K

Aπό τη φετινή θεατρική χρονιά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θεσπίζει τη λειτουργία μιας κινητής μονάδας παραστάσεων που απευθύνεται αποκλειστικά σε περιοχές οι οποίες είτε δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο θέατρο είτε δεν είχαν, ως σήμερα, την ευκαιρία να γνωρίσουν τη θεατρική τέχνη μέσα από επαγγελματικές, υψηλού επιπέδου παραγωγές.

Στόχος της Κινητής Θεατρικής Μονάδας ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ είναι να προσφέρει στο κοινό των περιοχών αυτών σπουδαίες παραστάσεις, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε έκπτωση στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, τα έργα που θα παρουσιάζονται θα είναι επιλεγμένα με προσεκτικά κριτήρια και θα παρουσιάζονται αποκλειστικά σε περιοχές εκτός της πόλης της Λευκωσίας.

Στην προσπάθεια αυτή στέκονται ως αρωγοί και συνοδοιπόροι το γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Για τον πρώτο χρόνο της δράσης αυτής έχει επιλεγεί ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, το έργο «Η μικρή μας πόλη», του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ. Η ουσία του έργου βρίσκεται στο ότι μέσα από την απλούστατη υπόθεσή του μιλάει για την ίδια τη ζωή και τον κύκλο της. Στόχος του έργου είναι να μας θυμίσει πόσο σημαντικές είναι οι μικρές, καθημερινές στιγμές της ζωής, δίπλα στους αγαπημένους μας. Η απλή αυτή ιστορία είναι γραμμένη με τόση αλήθεια, ειλικρίνεια, αυθεντικότητα και αγάπη για τους ανθρώπους, που συγκινεί παντού και πάντα όταν παίζεται, ανεξάρτητα από τόπο και εποχή.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η έμπειρη σκηνοθέτις Αλεξία Παπαλαζάρου, η οποία έχει κοντά της αξιόλογους συντελεστές και ένα θίασο σπουδαίων επαγγελματιών που ζωντανεύουν σκηνικά το έργο.

Το διάστημα Φεβρουαρίου-Απριλίου 2020 «Η μικρή μας πόλη» θα ταξιδέψει σε ορεινές κοινότητες στο Τρόοδος, αλλά και σε άλλους δήμους και κοινότητες του νησιού μας, που θα προσφέρουν την παράσταση στους δημότες τους στηρίζοντας αυτό το πρόγραμμα που συμβάλλει στην πολιτιστική αποκέντρωση.

Η μικρή μας πόλη
του Θόρντον Ουάιλντερ

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση-Δραματουργική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης
Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης

Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου

Οι σταθμοί της περιοδείας (μέχρι στιγμής):

Ήδη πραγματοποιήθηκαν δύο παραστάσεις στις περιοχές Γέρι και Αγία Νάπα και θα ακολουθήσουν οι εξής για τον μήνα Μάρτιο στις περιοχές: Ευρύχου, Κυπερούντα, Όμοδος, Πύργο+Μοναγρούλλι, Πεδουλάς, Αγρός, Παλαιχώρι, Καλό Χωριό Λεμεσού και Πελενδρί. Για τον μήνα Απρίλιο θα ακολουθήσουν στις εξής περιοχές: Γαλάτα, Αγ. Μαρίνα Ξυλιάτου, Ξυλοφάγου, Παραλίμνι και Κάτω Πύργος Τυλληρίας. 

 

Πληροφορίες

Πότε / Πού: Οργανωμένες παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες της Κύπρου. 

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 22864330, Υπεύθυνη Οργάνωσης Προγραμματισμού Παραστάσεων και Περιοδειών κα. Μαγδα Μακάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση