ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η θεατρική χρονιά ξεκινά με δράσεις στο Θέατρο Αποθήκες

Πρεμιέρα με το «Τέρας» του Ντάνκαν Μακμίλαν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η θεατρική χρονιά ξεκινά δυναμικά για τον ΘΟΚ εκεί όπου χτυπά η εφηβική καρδιά των Δράσεων 2021-2022: «Νέ@ σε έρημο νησί»: στο Θέατρο Αποθήκες. Οι καλλιτεχνικοί επιμελητές των Δράσεων (Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης και Ελένη Μολέσκη) έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, που περιλαμβάνει, πέρα από τις δύο βασικές του παραγωγές –Τέρας του Ντάνκαν Μακμίλαν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, και Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο του Τζακ Θορν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη–, εκπαιδευτικές εκθέσεις, ανοιχτές συζητήσεις, κινηματογραφικές προβολές, φιλοξενίες, εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης, μάσκας, θεάτρου-ντοκουμέντο, κινηματογράφου και μουσικής.

Οι φετινές Δράσεις ανοίγουν με το Τέρας του Βρετανού συγγραφέα Ντάνκαν Μακμίλαν, ένα δυνατό έργο που εστιάζει στην ευθύνη τόσο του γονιού απέναντι στο παιδί, όσο και των φορέων της εκπαίδευσης με τους μηχανισμούς τους.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας νεοδιόριστος καθηγητής, ο Τομ, χωρίς ιδιαίτερη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση του Ντάριλ, ενός δεκατετράχρονου μαθητή με παραβατική και βίαιη συμπεριφορά, αναθρεμμένου σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Η αλληλεπίδρασή τους κλονίζει τις βεβαιότητες του καθηγητή και δοκιμάζει τις αντοχές του. Μπροστά στον ασυγκράτητο και χειμαρρώδη Ντάριλ, οι παιδαγωγικές αρχές του Τομ μοιάζουν να καταρρέουν, αποδεικνύονται ελλιπείς και αναποτελεσματικές, γεγονός που προκαλεί, αναπόφευκτα, κλυδωνισμούς και στην προσωπική του ζωή.

«Για μένα, ένα καίριο ερώτημα που αναδύεται μέσα από το έργο είναι το τι συμβαίνει όταν οι μαθήτριες και οι μαθητές παύουν να αντιμετωπίζονται ως νέοι άνθρωποι, αλλά ως “πρόβλημα” στη λειτουργία του συστήματος. Πώς λειτουργεί τελικά αυτό το σύστημα; Τι είναι αποδεκτό και τι κατακριτέο, ποια είναι τα όρια, το modus operandi του; Πώς επιβιώνεις, πώς επιτυγχάνεις, όντας μέρος του συστήματος; Πώς δοκιμάζεσαι και πώς διαλύεσαι εξαιτίας του συστήματος;»

— ΜΑΡΙΑ ΙΟΛΗ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ
Από το σημείωμα της σκηνοθέτιδας
στο περιοδικό Μάσκα (Τχ. 5, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2021)

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Μετάφραση: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική-Σχεδιασμός ηχοτοπίου: Χριστίνα Γεωργίου
Κίνηση: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν: Ειρήνη Ανδρέου, Βαγγέλης Δαούσης, Γιάννης Καραούλης, Μήδεια Χάννα

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραστάσεις
Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες
Από 8 Οκτωβρίου 2021 | Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα.

Η παράσταση συνοδεύεται από εκπαιδευτικό οδηγό και έκθεση.

Επικοινωνία

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση