ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιδρυτική Γενική Συνέλευση Κυπριακού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης εγκρίθηκε το καταστατικό του Κέντρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου ΔΣ του Σωματείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νέους (Assitej Cyprus). Η συνέλευση έλαβε χώρα στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά, ενώ τα τακτικά μέλη του Σωματείου είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε αυτήν και διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης εγκρίθηκε το καταστατικό του Κέντρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου ΔΣ του Σωματείου. Στις εκλογές συμμετείχαν 28 υποψήφιοι. Μετά από συμψηφισμό των ψήφων των τακτικών μελών που συμμετείχαν διά ζώσης και όσων παρακολούθησαν τη Συνέλευση διαδικτυακά, εκλέγηκαν (μεταξύ 28 υποψηφίων) τα 9 μέλη του Δ.Σ.

Με σειρά κατάταξης, πρόκειται για τους:

1. Σταύρος Σταύρου - 112 ψήφοι
2. Ελένη Αναστασίου - 66 ψήφοι
3. Νεκτάριος Θεοδώρου - 65 ψήφοι
4. Άλεξ Παναγή - 60 ψήφοι
5. Στέλιος Καλλιστράτης - 58 ψήφοι
6. Ελένη Μολέσκη - 54 ψήφοι
7. Κική Αργυρού - 52 ψήφοι
8. Νάντια Τομασίδου - 37 ψήφοι
9. Νάγια Τ. Καρακώστα - 37 ψήφοι
---------------------------------------------------------
10. Ανδρέας Μακρής - 37 ψήφοι*

*Η 8η και η 9η θέση καθορίστηκαν μετά από επαναληπτική ψηφοφορία.

Με την ίδρυσή του, το Κέντρο αριθμεί ήδη 153 τακτικά μέλη: θέατρα, θεατρικές ομάδες, άλλες ομάδες και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο για παιδιά και νέους. Συνδεόμενα μέλη του Κέντρου μπορούν να γίνουν ομάδες και φυσικά πρόσωπα που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή που αγαπούν το θέατρο για παιδιά και νέους, καθώς και έφηβοι ηλικίας 14 έως 18 ετών.

Το Κυπριακό Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νέους θα γίνει μέλος του Assitej International, του διεθνούς οργανισμού θεάτρου για παιδιά και νέους. Ο Assitej International ιδρύθηκε το 1965 και μέλη του είναι εθνικά κέντρα από πάνω από 100 χώρες του κόσμου.

Στην πρώτη του συνεδρία, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, το νεοκλεγέν συμβούλιο θα καταρτιστεί σε σώμα, ενώ θα εκλέξει και τα δύο επίτιμα μέλη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση