ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κώδικας του ΘΟΚ για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ο Κώδικας Πρακτικής

Newsroom K

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ο Κώδικας Πρακτικής του ΘΟΚ για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και της Παρενόχλησης, ο οποίος ετοιμάστηκε σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους εκπροσώπους των Συντεχνιών ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Ο Κώδικας είναι διαθέσιμος για όλο το προσωπικό, τους συνεργάτες του ΘΟΚ και το κοινό στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.thoc.org.cy/FileStream.aspx?ClassID=Document&ID=5466.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου για διασφάλιση του χώρου του θεάτρου από φαινόμενα βίας και παρενόχλησης, όπως προβλέπεται και από τον Κώδικα, έχει προβλεφθεί σχετική καθοδήγηση και ενημέρωση των εργαζομένων του Οργανισμού και της τριμελούς Επιτροπής Ισότητας που έχει οριστεί και απαρτίζεται από μέλη του προσωπικού, ώστε να τυγχάνουν αποτελεσματικού και σωστού χειρισμού τα όποια θέματα παρενόχλησης προκύπτουν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις υπό διερεύνηση καταγγελίες οι οποίες αφορούν προηγούμενα περιστατικά, ο ΘΟΚ εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να τις συνδράμει στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δηλώνει ο ΘΟΚ στην επιστολή του «σε ό,τι αφορά τις υπό διερεύνηση καταγγελίες οι οποίες αφορούν προηγούμενα περιστατικά, ο ΘΟΚ εξακολουθεί να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να τις συνδράμει στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση