ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Λογιστικός Έλεγχος (ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος)» από τη «Σόλο για Τρεις»

Μία παράσταση σε σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο «Λογιστικός Έλεγχος (ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος)» του Andrew Westerside και των Proto-type Theater σε σκηνοθετημένο θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά.

Το έργο «Λογιστικός έλεγχος ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος» είναι γραμμένο το 2018 από τον Andrew Westerside και τους Proto-type Theater. Η Proto-type Theatre είναι μια ομάδα διεπιστημονικών/διαθεματικών καλλιτεχνών με επικεφαλής τους Rachel Baynton, Gillian Lees και Andrew Westerside. Έχουν δημιουργήσει πρωτότυπα θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιάσει -εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου- σε ΗΠΑ, Ολλανδία, Ρωσία, Κίνα, Αρμενία, Γαλλία, Ζιμπάμπουε. Κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει το έργο τους «συναρπαστική οπτική» (New York Times) και «εγκεφαλικά έξυπνο… χαλαρά λογικό θέατρο» (The Guardian).

Το έργο εξετάζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και την σύγχρονη πολιτική, μέσα από την πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας και τις προσπάθειες του ισλανδικού λαού και έθνους να υψώσει την φωνή του και να διαδηλώσει. Το έργο έχει να κάνει με την ανάκτηση των δυνάμεων του ανθρώπου, την ανατροπή ενός κόσμου σχεδιασμένου να μας κρατά υπόδουλους και πώς η συλλογική δύναμη μπορεί να αλλάξει –έστω και με ένα μικρό βήμα κάθε φορά- τον κόσμο μας.

Δύο νέοι δημιουργοί, δύο νέοι πολίτες, με μια κάποια αποστασιοποίηση και χωρίς διδακτισμό ή προπαγάνδα, μοιράζονται ελεύθερα τις σκέψεις τους για την οικονομία και την πολιτική. Μέσα στην διαδρομή αυτή, της κατανόησης του κόσμου στον οποίο ζουν, εισέρχεται και η ιστορία της Εύας από την Ισλανδία, μιας συνομήλικης, μίας εν δυνάμει φίλης, γνωστής, και του παππού της.

Συντελεστές 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Ευριπίδου, Φώτης Φωτίου. Μετάφραση: Φώτης Φωτίου, σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά, σκηνικά – Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, επιμέλεια μουσικής: Φώτης Φωτίου, σχεδιασμός Φωτισμού/Χειρισμός Φως - ’Ηχος: Αντρέας Καρσεράς, γραφικός Σχεδιασμός: Νικόλ Καρσερά.

 

Παραστάσεις: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίο, 20.30, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 20.30, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ.

Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία.

Κρατήσεις: 99544934

Η παράσταση τελεί υπό την Αιγίδα του Επίτιμου Προξένου της Ισλανδίας στην Κύπρο

Υποστηρικτής: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Θέατρο Χώρα Κοραή 1

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση