ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μνημόνιο Συνεργασίας ΘΟΚ - Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύμπραξη των δύο φορέων σε μια σειρά από καλλιτεχνικές δραστηριότητες

ΚΥΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σύμπραξη των δύο φορέων σε μια σειρά από καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, ανταλλαγές και φιλοξενίες παραστάσεων καθώς και συμπαραγωγές, υπέγραψαν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Την προηγούμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΘΟΚ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ, Αντιγόνη Παπαφιλίππου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Σάββας Κυριακίδης, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Αστέριο Πελτέκη, και συμφώνησαν πάνω σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, που επιβεβαιώνει τις άριστες σχέσεις των δύο κρατικών θεάτρων και ενισχύει την πολιτική εξωστρέφειας, στην οποία τόσο ο ΘΟΚ όσο και το ΚΘΒΕ δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σημειώνεται ότι στο μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σύμπραξη των δύο φορέων σε μια σειρά από καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες, ανταλλαγές και φιλοξενίες παραστάσεων καθώς και συμπαραγωγές.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΘΟΚ, το μνημόνιο αυτό θα επιτρέψει στους Οργανισμούς να καλλιεργήσουν τις πολλαπλές δυνατότητες κοινών δράσεων, προς όφελος των δύο φορέων, των καλλιτεχνών και άλλων συντελεστών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη χαρά της για την επισφράγιση της συνεργασίας του ΚΘΒΕ με τον ΘΟΚ εξέφρασε και η Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ, Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, δηλώνοντας τη βεβαιότητά της για το ότι οι προβλεπόμενες στο Πρωτόκολλο συνεργατικές δράσεις θα αποβούν ωφέλιμες και για τους δύο Οργανισμούς.

Τη σταθερή βούληση των δύο φορέων για τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας εξέφρασαν και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές του ΘΟΚ και του ΚΘΒΕ, Σάββας Κυριακίδης και Αστέριος Πελτέκης, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση