ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ΘΟΚ

Υλοποίηση δράσεων για την ενδυνάμωση των νέων και την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου μέσα από την τέχνη του θεάτρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μνημόνιο Συνεργασίας για την επόμενη τριετία συνομολόγησαν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ), με στόχο την υλοποίηση δράσεων για την ενδυνάμωση των νέων και την προστασία του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα μέσα από την τέχνη του θεάτρου.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου και η Πρόεδρος του ΘΟΚ, κ. Αντιγόνη Παπαφιλίππου. Με βάση το Μνημόνιο, προβλέπεται η παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων στο ευρύ κοινό, η πραγματοποίηση θεατρικών εργαστηρίων με στόχο την ενδυνάμωση μαθητών που προέρχονται από προβληματικές και ευάλωτες οικογένειες ένεκα της προβληματικής ή/και παθολογικής ενασχόλησης των γονέων/κηδεμόνων με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και η παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων εφηβικού θεάτρου σε σχολεία της Δημοκρατίας.

Ακόμη, προβλέπεται η προώθηση κοινών δράσεων, μέσα από τα δίκτυα επικοινωνίας των δύο Οργανισμών. Για τον σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ομάδα συντονισμού η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την υλοποίηση των κοινών δράσεων των δύο Οργανισμών και την παρακολούθηση του σκοπού και αντικειμένου του Μνημονίου Συνεργασίας.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας το Μνημόνιο Συνεργασίας αναδεικνύοντας ότι μέσω της τέχνης – και εν προκειμένω του θεάτρου – είναι αποτελεσματική η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ότι αφορά το ασφαλές παιχνίδι. «Το θέατρο συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων και εμείς επιδιώκουμε, μέσα από την συνεργασία μας με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, να προβληματίσουμε, να ενημερώσουμε, να καλλιεργήσουμε συνειδήσεις και να ενδυναμώσουμε τους νέους για τα θέματα ασφαλούς παιχνιδιού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία μας με τον ΘΟΚ θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του οράματος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων: Nα καταστεί η Κύπρος ένα δίκαιο και ασφαλές κέντρο ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, με βασικό άξονα την προστασία των παικτών και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου».

Η Πρόεδρος του ΘΟΚ, κ. Αντιγόνη Παπαφιλίππου, δήλωσε ότι «ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου είναι ιδιαίτερα περήφανος για την υπογραφή του σημερινού Μνημονίου που έμπρακτα υλοποιεί ένα σημαντικό στόχο που αφορά στην προστασία και ενίσχυση του ψυχισμού ευάλωτων ομάδων και κατ΄ επέκταση τη θωράκιση του κοινωνικού συνόλου μέσα από το οποίο τόσο ο έφηβος όσο και ο ενήλικας μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Είμαι βέβαιη ότι το αποτέλεσμα των από κοινού στοχευμένων συνεργειών του ΘΟΚ και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων θα μετατρέψουν τη σκέψη σε πράξη διασφαλίζοντας έτσι ένα καλύτερο αύριο.»

Παρόντες στην υπογραφή επίσης, εκ μέρους της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ο Σπύρος Τσακωνίτης, Νομικός Σύμβουλος και εκ μέρους του ΘΟΚ, η Αντιπρόεδρος Φλωρεντία Σάββα, τα Μέλη Έλενα Μεγαλέμου-Τριανταφυλλίδη, Χριστίνα Μυλωνά-Παρπαρίνου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Σάββας Κυριακίδης.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση