ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ ο Αστέρης Πελτέκης

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, η θητεία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου θα είναι τριετής

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Αστέρης Πελτέκης  ορίζεται, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, που φέρει χθεσινή ημερομηνία και αριθμό φύλλου 224, η θητεία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου θα είναι τριετής.

Χαρούμενος που αναλαμβάνει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δήλωσε στη Voria.gr ο Αστέρης Πελτέκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι τη χαρά του «σκιάζουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας, γι΄αυτό και το πρώτο μου ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει αντιπολεμικά έργα και κείμενα που θα μιλούν για την ειρήνη».

Υπενθυμίζεται ότι το όνομά του είχε ομόφωνα αποφασιστεί από την πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης της υποψηφιοτήτων.

Όπως μάλιστα είπε ο ίδιος στη Voria.gr και ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής θα προέρχεται από το ΚΘΒΕ, και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΚΘΒΕ, ένα θέατρο όπου ανδρώθηκα ως ηθοποιός και ως άνθρωπος, έναν πολύ αγαπημένο χώρο με αξιόλογο δυναμικό», δήλωσε ο κ. Πελτέκης και πρόσθεσε πως «τη χαρά μου βέβαια σκιάζουν τα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία, γι΄αυτό και το θέατρο θα λειτουργήσει ως όπλο και θα τοποθετηθεί σε μια αντιπολεμική γραμμή με ρεπερτόριο που θα αφορά την ειρήνη, τον ουμανισμό και τον άνθρωπο».

Πηγή: VORIA

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

Μια συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε μια έντονη, παθιασμένη σχέση, σε γάμο, σπίτι, δουλειά και οικογένεια - όλα φυσιολογικά ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ