ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

no_body festival / MOVING ON!

Ανακοίνωση για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο φεστιβάλ του 2019

Newsroom K

Το  no_body festival / MOVING ON!  θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σαββατοκύριακο 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2019, και είναι μία καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώνεται για 11η χρονιά. Το 2019 το φεστιβάλ θα παρουσιαστεί με τη νέα μορφή παρουσίασης που εγκαινίασε εδώ και 2 χρόνια με τη συμμετοχή 16 καλλιτεχνικών ομάδων το 2018. Για τις αιτήσεις συμμετοχής αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 20 Ιουλίου.  Όλες τις αιτήσεις, και για τα 2 μέρη του φεστιβάλ, θα εγκρίνει επιτροπή, που θα ορίσουν οι διοργανωτές και οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι τελεσίδικες.

Το φεστιβάλ έλαβε και φέτος τη διάκριση EFFE Label 2019-2020 του Προγράμματος Europe for Festivals, Festivals for Europe 2019-2020 και με αυτόν τον τρόπο το no body festival μπαίνει για μία ακόμη διετία στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ.

 

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε 2 μέρη, το Move 5 και το Performance. Το Μοve 5 απευθύνεται στον κάθε περφόρμερ (χορευτή, ηθοποιό, σκηνοθέτη, εικαστικό, κινηματογραφιστή, μουσικό, καλλιτέχνη ερευνητή, συγγραφέα κ.ά.), ο οποίος μέσα σε 5 περίπου λεπτά θα μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε τον εκφράζει, έχοντας σαν άξονα την ιδέα του σώματος και της κίνησης. Αυτή η σύντομη παρουσίαση μπορεί να είναι σόλο ή ομαδική και επίσης μπορεί να είναι  αυτοσχεδιαστική ή οργανωμένη και ακόμη μπορεί να παρουσιαστεί επί ή εκτός σκηνής ή σε βίντεο ή σε φωτό ή σε ήχους. Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate θα προσφέρουν δωρεάν όλο τον διαθέσιμο τεχνικό εξοπλισμό του χώρου σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του πρότζεκτ και θα προβάλουν και θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια. Οι πρόβες για τις παρουσιάσεις αυτές θα γίνουν όλες μαζί μέσα σε μία ή δύο μέρες, που θα καθορίσει ο διευθυντής σκηνής του φεστιβάλ σε έγκαιρη συνεννόηση με τους συμμετέχοντες συν η πρόβα την μέρα της παρουσίασης.

Το Performance : Σε αυτό το πλαίσιο του φεστιβάλ, που θα γίνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, οι αιτητές- καλλιτέχνες (οι οποίοι μπορεί και να μην είναι χορευτές-χορογράφοι) μπορούν παρουσιάσουν έργο με άξονα το σώμα και την κίνηση του και έχοντας ως συνεργάτη επί σκηνής τουλάχιστον 1 περφόρμερ κίνησης ή 1 χορευτή ή 1 χορογράφο συν όποιους άλλους καλλιτέχνες θα ήθελε.

 

Οικονομική στήριξη

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί οικονομική στήριξη για:

1) Σόλο, για παραγωγή νέου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

2) Σόλο, για παρουσίαση έτοιμου έργου (σόλο σημαίνει 1 περφόρμερ κίνησης ή χορευτής ή χορογράφος επί σκηνής)

3) Ομαδικό, για παραγωγή νέου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

4) Ομαδικό, για παρουσίαση έτοιμου έργου (ομαδικό έργο σημαίνει τουλάχιστον 2 περφόρμερ κίνησης ή 2 χορευτές επί σκηνής)

Λεπτομέρειες για τα ποσά που θα δοθούν οι αιτητές μπορούν να τηλεφωνήσουν για να μάθουν από τους διοργανωτές προτού υποβάλουν την αίτησή τους.

 

Κάθε αίτηση θα υποβάλλεται μόνο με στην ηλεκτρονική διεύθυνση dancehouselefkosia@gmail.com και θα πρέπει: Να έχει όνομα, ταυτότητα, κινητό, εμαιλ, ιδιότητα αιτητή, σκεπτικό για το έργο, πιθανές τεχνικές ανάγκες για την παρουσίαση, ονόματα συντελεστών, σύντομα βιογραφικά.

 

Γενικές πληροφορίες: no body festival / MOVING ON!

 www.facebook.com/dancehouse.lefkosia, www.dancehouselefkosia.com, dance.gate.lefk.cy@gmail.com και στα τηλέφωνα:

Αριάννα Οικονόμου, 97772264, Παντελής Γεωργίου 99576778 και Χριστιάνα Αντωνουδιού 99371870, 22780960 

 

Σημείωση: Kάθε αιτητής του performance θα πρέπει να γίνει ο ίδιος φίλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας (εκτός κι αν είναι ήδη μέλος) πληρώνοντας 20 ευρώ προτού υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης του το ποσό αυτό κατακρατείται. Σε περίπτωση απόρριψης του το ποσό αυτό επιστρέφεται. Οι αιτητές για το Move 5 γίνονται φίλοι της Στέγης μόνο εθελοντικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X