ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ο Επισκέπτης» του Λουκά Ζήκου από το Θέατρο Versus

Μια επίσκεψη που θέτει στο κοινό και στον κεντρικό ήρωα ερωτήματα και τροφή για σκέψη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο «Ο Επισκέπτης» του Λουκά Ζήκου στο Θέατρο Ένα της Λεμεσού, με τον Γιώργο Κυριάκου και τον Λουκά Ζήκο επί σκηνής.

Ένα πρωινό ο Μανώλης ξυπνάει μ’ έναν παράδοξο τρόπο. Κατ’ αρχάς δεν ξυπνάει μόνος του. Τον ξυπνάει κάποιος κύριος ο οποίος –μυστήριο πώς– έχει βρεθεί πρωινιάτικα στο διαμέρισμά του. Στην αρχή όπως είναι φυσικό ο ήρωάς μας φοβάται, ξαφνιάζεται. Κατόπιν αγανακτεί εξαιτίας της εισβολής αυτού του «επισκέπτη» στον ιδιωτικό του χώρο. Τέλος αναγνωρίζει ποιος είναι και αυτή η αναγνώριση μεγαλώνει την παραδοξότητα. Ο Επισκέπτης δεν είναι άλλος από τον διάβολο, ο οποίος μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που τον επισκέπτεται. Αυτή η «επίσκεψη» δίνει τη δυνατότητα στον Μανώλη να δει από μια διαφορετική οπτική γωνία τη ζωή. Να σκεφτεί και να ξαναθέσει -με πολύ χιούμορ η αλήθεια είναι- τα αιώνια, πανανθρώπινα και αναπάντητα ερωτήματα. Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Πώς βιώνουμε την ελευθερία της βούλησης; Θέλουμε πραγματικά να είμαστε ελεύθεροι ή μήπως προτιμούμε να προνοούν άλλοι για ‘μας πριν από ‘μας; Υπάρχει Θεός; Φυσικά όλα αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν παρά να μείνουν αναπάντητα. Αλλά είναι αυτά που κατά τη διάρκεια της παράστασης, μας ψυχαγωγούν και μετά απ’αυτήν γίνονται τροφή για σκέψη. Διεργασία που λόγω των ρυθμών της ζωής μας σπάνια μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε, αν και είναι πολύτιμη. 

 


Συντελεστές

Συγγραφή/Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζήκος Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς. Επί σκηνής: Γιώργος Κυριάκου, Λουκάς Ζήκος.

Πληροφορίες

Προσεχείς παραστάσεις: 8, 9, 11 και 12 Δεκεμβρίου, ώρα 8:30 μ.μ. Θέατρο Ένα Λεμεσός.

Επικοινωνία: τηλέφωνο 99395970 (12:00 π.μ. - 20:00 μ.μ. Δευτέρα - Παρασκευή)

 

 

 Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Συγγραφή/Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζήκος Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς  Επί σκηνής: Γιώργος Κυριάκου, Λουκάς Ζήκος • Προσεχείς παραστάσεις: 8, 9, 11 και 12 Δεκεμβρίου 

 • Ώρα: 08:30 μ.μ.

 • Τοποθεσία: Θέατρο Ένα Λεμεσός • Εισιτήρια: https://bit.ly/3EDoKc8 

 Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 99 395970  ή μέσω προσωπικού μηνύματος στη σελίδα μας.

 

Εστάλη από Outlook για iOS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση