ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο μολυβένιος στρατιώτης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ με το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι δοκιμές της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ με το υπέροχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης σε διασκευή για το θέατρο από την Άνδρη Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Η επίσημη πρώτη παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023.

Τι καλύτερο λοιπόν από ένα παραμύθι, για να κουρδίσει τη φαντασία των παιδιών και να ξεσκουριάσει τη φαντασία των μεγάλων; Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μολυβένιος στρατιώτης, μια γοητευτική μπαλαρίνα, ένας μουρτζούφλης αρλεκίνος, δύο υπέροχα παιδιά, κάμποσα παιχνίδια, ένα δώρο γενεθλίων και ένα περιπετειώδες όνειρο, για να ζωντανέψει αυτή η όμορφη ιστορία αγάπης. Α, και λίγη χρυσόσκονη, για να δέσει η συνταγή!»

Λέα Μαλένη, Σκηνοθέτιδα («Μάσκα», τεύχος 17, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2023)

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.

Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Στίχοι τραγουδιών: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη

Σκηνικά-Κοστούμια: Έλενα Κατσούρη

Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφία-Κίνηση: Ήβη Χατζηβασιλείου

Σχεδιασμός φωτισμού: Γεώργιος Κουκουμάς

Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού-Ειδικές κατασκευές: Στέφανος Νεάρχου

Βοηθός σκηνοθέτιδας: Ιωάννα Κεραυνού

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως,

Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος

Παραστάσεις

●Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης

Από 29 Οκτωβρίου 2023 και κάθε Κυριακή, 10:30  

και Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024, 18:00

●Λεμεσός

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, 15:00

●Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, 15:00

●Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο Γεώργιος Λυκούργος

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, 15:00

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

●Λευκωσία

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 (αγγλικά & τουρκικά)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 (ελληνικά)

●Λεμεσός

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 (αγγλικά & τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 (παιδιά και γονείς)

Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ

Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων.

Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.

Άλλοι προτεινόμενοι χώροι στάθμευσης

Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο και τα Γραφεία του ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης:

Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)

Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση