ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι» από το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε

Παιδική Παράσταση κατάλληλη για παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω

Δελτίο Τύπου

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε -σε συμπαραγωγή με την ΕΘΑΛ- παρουσιάζει το παιδικό παραμύθι «Ο Σπανός τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι» σε σκηνοθεσία και χορογραφία Χλόης Μελίδου. «Ο Σπανός Τζιαι οι Σαράντα Δράτζιοι» είναι ένα έργο με έντονα παραδοσιακά και λαϊκά στοιχεία, με διακριτικές αναφορές σε κοινωνικούς και ηθικούς περιορισμούς, σε ψυχικούς καταναγκασμούς και ταυτόχρονα  ένα σχόλιο όσον αφορά τις επιθυμίες, και την υπέρβαση των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την πραγματοποίησή τους.

Η ομάδα Πέντε θα επιχειρήσει μία κινησιολογική αφήγηση της καθημερινότητας ως εσωτερικό βίωμα, με το σώμα μας να γίνεται φορέας όλων των αρχέτυπων. Ο κακός, ο καλός, ο πρίγκιπας, η γριά, ο πλούσιος, ο φτωχός, οι όμορφες, οι δράκοι ...ήρωες χωρίς όνομα... αλλά με ιδιότητες! Μαγεμένα πουλιά και ποτάμια... Η φύση που συνωμοτεί για την επιτυχία του ήρωα. Ενός ήρωα που βγαίνει μόνος στον κόσμο, εκτεθειμένος στο άγνωστο και στο απρόοπτο για να λυτρωθεί και για να λυτρώσει.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά τριών ετών και άνω και πέραν της παρουσίασης στη Λεμεσό, προγραμματίζονται και δύο παραστάσεις στη Λευκωσία.

Συντελεστές:

Τη διασκευή, τη χορογραφία και τη σκηνοθεσία έχει η Χλόη Μελίδου και τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Ζαχαρίου.

Χορεύουν/παίζουν οι: Βικτώρια Αριστείδου, Θανάσης Ιωάννου, Παντελίτσα Μαυρογιάννη, Αλεξία Περδικάκη, Φωτεινή Περδικάκη, Κατερίνα Τυλληρίδου.

Σκηνικά: Χρύσια Κωνσταντίνου, Δάφνη μηνά, κοστούμια: Ελένη Παπαβασιλείου

 

Παραστάσεις:

Λεμεσός, Τεχνοχώρος ΕΘΑ, Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός (πίσω από το Μέγαρο Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

Σάββατο 7, 14 και 21 και Σεπτεμβρίου στις 5:00 μ.μ. και Κυριακή 8, 15, και 22 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Λευκωσία: Εγκώμιο, Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη. Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 5:00 μ.μ, και Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 99349265, 25877827

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση