ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σόλο παράσταση χορού «Take Care»

Δημιουργία και εκτέλεση Αριάνα Μαρκουλίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πραγματοποιείται η σόλο χορευτική παράσταση, εμπνευσμένη από την χειρωναξία, της Αριάνας Μαρκουλίδου, «Take Care», στην οδό Ισμέτ Πασιά 4, απέναντι από την πηγή του Καλού Σαμαρείτη.

Αναλυτικά

Dear All,  

Έφτιαξα σας ένα κάτι τις.  

Tούτη η παράσταση εν που μένα για εσάς!  

Αρέσκει μου να φτιάχνω πράματα με τα σιέρκα μου, feeling the textiles,  τις κλωστές, να χάνομαι στην επανάληψη τζιε στην ρυθμικότητα τις κίνησης. Να ‘χω τον άνθρωπο για τον όποιο φτιάχνω κάτι μεσ’ τις σκέψεις μου. Κάμνει με να νιώθω ότι εν κοντά μου τζιε ‘γώ κοντά σε τζείνον.   

Εν η μάμα μου που μου έμαθε πολλά που τούτα τα χειρωνακτικά, τα οποία έμαθε που την δική της την μάμα, τζιε που την οποία τα έμαθε που την δική της την μάμα, μάμα, μάμα, μάμα. Έτσι πάει λέγοντας...ούλες οι γυναίκες πίσω μου τζιε ούλες οι γυναίκες μπροστά μου να δείχνουν την αγάπη τους.  

Εν έτσι που ξέρω να δείχνω την αγάπη μου, να φτιάχνω, to mend, να πλέκω, to care and to take time doing so.  

This performance is dedicated to all the women who made me who I am today. Σε τζείνες που εν ζούν πιά τζιε σε τζείνες που εν εγεννηθήκαν ακόμα.  

Εννα με βρείτε στην οδό Ισμέτ Πασα απέναντι που την πηγή του Καλού Σαμαρείτη. Εννα΄μαι μεσ΄στο ραφτάδικο. Έννα έσιει στιγμές που εννά ‘μαστε πολλά κοντά ο ένας με τον άλλον, εν πολλά μιτσίς ο χώρος, εννά ‘μαστε πολλά κοντά. I don't want to give too much away, αλλά να ‘σαστε προετοιμασμένοι για λίην ησυχία, λίην οικεία ησυχία τζιε κοντινές στιγμές.  

Έννα αναπολώ για της χειροναξίες που έμαθα τζιε για το ποια μου τις έμαθε. «I will be processing and transmitting these feelings με την κίνηση τζιε το τραγούδι τζιε με λίην αλληλεπίδραση μαζί σας. Το μόνο πράμα που μπορώ να ελπίζω με τούτον το μοίρασμα, εν ότι έννα δώσω λίην γνώση τζιε αγάπη παρακάτω με την πιο δυνατή φωνή που έχω. Το σώμα μου, το σώμα μου που κινείται.»  

Ελπίζω να ειδωθούμε τζιαμέ στην όδο Ισμέτ Πασά, τζιε ίσως ακούσω τζιε ‘γώ για τους τρόπους που εμάθατε εσείς να αγαπάτε.  

Το (Take Care) είναι μια χορευτική παράσταση της Αριάνας Μαρκουλίδου εμπνευσμένη από τις πρακτικές του κεντήματος. Η αρχική έρευνα έγινε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου της Λίας Χαράκη «Performing Biographies» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2023 και παρουσιάστηκε στο θέατρο Ριάλτο. Αυτό το ερευνητικό υλικό προσκλήθηκε επίσης στο OnBodies: Satellite Festival τον Σεπτέμβριο του 2023, που διοργανώθηκε από το Dancehouse Lefkosia, καθώς και στο Xarkis Festival τον Οκτώβριο του 2023.  

Πολλές ευχαριστίες στη Λία για την υποστήριξη στην ιδέα μου από την αρχή και τον  Κ. Μιχάλη που μας καλωσόρισε στον χώρο του για να παρουσιάσουμε το έργο.  

Στα πλαίσια του προγράμματος Τερψιχόρη  

Κύριος χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού - Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού  

Ημερομηνίες & ώρες :  

31/05, 01/06, 02/06, 07/06 και 08/06 στις 20:30  

09/06 - 18:00 & 20:30  

Δωρεάν είσοδος – Απαραίτητη η κράτηση – Τηλ: 99414842  

Τόπος παραστάσεων:  

οδός Ισμέτ Πασιά 4 απέναντι απο την πηγή του Καλού Σαμαρείτη.  

Συντελεστές

Performer/Κοστούμι: Αριάνα Μαρκουλίδου  

Σχεδιασμός Ήχου: Πάνος Μπάρτζης   

Δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους  

Σχεδιασμός Φωτισμού Καρολίνα Σπύρου       

Εικαστικός/Σύμβουλος: Ρία Αλεξάνδρου  

Παραγωγή: Κωνσταντίνα Peter 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση