ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Goodbye Beaches» από το Αμφίδρομο Χοροθέατρο

Ένα υπαρξιακό ταξίδι στις πηγές της μνήμης: Μάνα – μήτρα θάλασσα, με έξι χορεύτριες της νέας γενιάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο παρουσιάζει στις 25, 26 και 27 Μαΐου στην έδρα του το «Goodbye Beaches» σε χορογραφία Έλενας Χριστοδουλίδου, μία χορογραφική ματιά εστιασμένη σε έξι γυναικείες προσωπικότητες. Οι έξι γυναίκες είναι συνεπιβάτισσες στα μέσα μαζικής μεταφοράς λίγη ώρα πριν η μεγάλη απρόσωπη πόλη αιχμαλωτίσει τα πάντα εντός της, τα κάνει ένα και το αυτό με τον άγριο τραχύ ρυθμό (θυμό) της.

Αυτό που ενέπνευσε την Έλενα Χριστοδουλίδου, και μετουσιώθηκε σε καλλιτεχνική ματιά/σκέψη και έργο, ήταν η αίσθηση της ελευθερίας. Έτσι, έξι χορεύτριες της νέας γενιάς (Άννα Νικολάου, Ζωή Ελευθερίου, Μαρία Μασόνου, Ιωάννα Σάββα, Ελίνα Καρακώστα, Τζούλη Χαραλαμπίδου) πρωταγωνιστούν σε αυτό το ταξίδι αναβάπτισης στην πηγή της μνήμης, προσδοκώντας να είναι ένα ταξίδι λυτρωτικό, ανάμεσα στις δικές τους ιστορίες και σχέσεις. Η δύναμη του αγγίγματος, της επαφής, η σύνδεση, η στήριξη, η αποκάλυψη των σωμάτων. Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από τις δυνατές εικόνες των γυναικών που επικοινωνούν, σχετίζονται, εγκαταλείπουν, χάνουν και ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους

Ταυτότητα παράστασης
Χορογραφία: Έλενα Χριστοδουλίδου. Χορεύτριες σε δημιουργική διαδικασία: Άννα Νικολάου, Ζωή Ελευθερίου, Μαρία Μασόνου, Ιωάννα Σάββα, Ελίνα Καρακώστα, Τζούλη Χαραλαμπίδου.
Μουσική: Xάρης Σοφοκλέους
Σκηνογράφος, ενδυματολόγος: Ελένη Ιωάννου

Πληροφορίες

Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, black box θέατρο, Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη.

Παραστάσεις: Σάββατο 25, Κυριακή 26 και Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ώρα 8:30 μ.μ.
Κρατήσεις - Εισιτήρια τηλέφωνα 99771797 - 22781104

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Τερψιχόρη 2024.Τμήμα νεότερου και σύγχρονου πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση