ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:15
 

Στην Κύπρο η Ξένια Καλογεροπούλου

Προσκεκλημένη του ΘΟΚ με αφορμή την παράσταση «Ο Τυχερός Στρατιώτης»

Newsroom K

Η Ξένια Καλογεροπούλου, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και συγγραφέας παιδικών βιβλίων έρχεται στην Κύπρο, στις 12 Δεκεμβρίου καλεσμένη του ΘΟΚ. Η παρουσία της στο νησί γίνεται με αφορμή το ανέβασμα του έργου «Ο Τυχερός Στρατιώτης» που ανεβαίνει στη Σκηνή 018, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.

Η κ. Καλογεροπούλου αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΘΟΚ και θα είναι παρούσα στην έκτακτη απογευματινή παράσταση που θα δοθεί για το κοινό, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 5:00 το απόγευμα. Μία ώρα πριν από την παράσταση, στις 4:00 μ.μ. το κοινό θα μπορέσει να συναντήσει την κ. Καλογεροπούλου, η οποία θα υπογράφει βιβλία της που θα διατίθενται στο φουαγιέ του Θεάτρου ΘΟΚ, από τα βιβλιοπωλεία Πάργα.

Με το τέλος της παράστασης η Ξένια Καλογεροπούλου θα μιλήσει στους μικρούς και μεγάλους θεατές για το έργο «Ο Τυχερός Στρατιώτης», αλλά και για το παιδικό θέατρο συνολικά. Από τη συζήτηση δεν θα λείψουν φυσικά και οι αναφορές για τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Στη συνάντηση Καλογεροπούλου και κοινού θα βρίσκεται η σκηνοθέτρια της παράστασης Γεωργία Μαυραγάνη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

 

«Ο τυχερός στρατιώτης»

Το έργο «Ο Τυχερός Στρατιώτης» είιναι βασισμένο σε παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου με τον Θωμά Μοσχόπουλο και ανέβηκε σε σκηνοθεσία του δεύτερου το 2010 στην Αθήνα. Αυτή η νέα παραγωγή της Σκηνής 018 του ΘΟΚ είναι βγαλμένη μέσα από τη μεγάλη λογοτεχνική σχολή των ρώσων ποιητών, που με απόλυτο σεβασμό στον ψυχισμό και την αντίληψη των παιδιών, έδωσε εξαιρετικό συγγραφικό υλικό για επεξεργασία και καλλιέργεια. Όλα αυτά που μιλούν για τις αλήθειες της ζωής, ευτυχία, αποτυχία, γνώση, αγάπη, έρωτας, συνύπαρξη, φτώχια και πλούτος, αρχή και τέλος της ζωής, συνθέτουν τα υλικά μιας ξεχωριστής ιστορίας, αυτής του Τυχερού Στρατιώτη, που μιλά με αλληγορικό τρόπο για τον κύκλο της ανθρώπινης ζωής.

 

Η Ξένια Καλογεροπούλου είναι από τους καλλιτέχνες που καθόρισαν το τοπίο του παιδικού στην Ελλάδα, ιδρύοντας την «Παιδική Σκηνή» το 1972, η οποία μετονομάστηκε το 1987 σε «Μικρή Πόρτα». Προωθώντας τη θεατρικότητα και την αποδέσμευση της φαντασίας, απορρίπτοντας τον διδακτισμό και αντιμετωπίζοντας το παιδί σε ισότιμη βάση, άνοιξε τις μοντέρνες σελίδες των παραστάσεων για παιδιά.

 

Ταυτότητα της παράστασης

Στο έργο παίζουν οι Μαρίνα Αργυρίδου, Μάρκος Καλλής, Παναγιώτης Λάρκου, Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Ονησιφόρου, Τζωρτζίνα Τάτση. 

Προσαρμογή-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη
Σκηνικά-Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Κίνηση: Αλεξία Νικολάου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Καλλιτεχνική συνεργάτις: Ναζίκ Αϊδινιάν
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Φάνης Αθανασιάδης

Η παράσταση συστήνεται για τα παιδιά του Κύκλου Β της Δημοτικής Εκπαίδευσης και τα παιδιά της Μέσης Εκπαίδευσης

Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Έκτακτη παράσταση Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, στις 5:00 μ.μ.
και κάθε Κυριακή στις 10:30

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17
(Τρίτη-Κυριακή 10.00-13.30, 16.00-18.00)
Τιμή εισιτηρίου: €6

 

Παράλληλες Δράσεις

Την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου, στις 18:30 η Ξένια Καλογεροπούλου θα βρίσκεται στο Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου για να παρουσιάσει το βιβλίο της για ενήλικες «Γράμμα στον Κωστή». Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης.

Για πληροφορίες: Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου: Βυζαντίου 24, 2064, Στρόβολος
τηλ.: 22 666799

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση

X