ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα «Παντρολογήματα» από τους Περι-Οδεύοντες

Mία φιλόδοξη προσπάθεια συνένωσης των επαγγελματιών του θεάτρου με ρίζες, καταγωγή από την Πάφο και ξεκίνησε το 2018

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Με τη κωμωδία του διάσημου Ρώσου κλασικού συγγραφέα, Νικολάι Γκόγκολ, «Παντρολογήματα» σε μετάφραση του συγγραφέα Γιώργου Σεβαστίκογλου και σε σκηνοθεσία Μηνά Τίγκιλη, επανέρχονται στη θεατρική δράση οι Περι-Οδεύοντες.

Το σχήμα Περι-Οδεύοντες είναι μία φιλόδοξη προσπάθεια συνένωσης των επαγγελματιών του θεάτρου με ρίζες, καταγωγή από την Πάφο και ξεκίνησε το 2018 με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μονοδράματος στη Πάφο, Μηνά Τίγκιλη. Το καλοκαίρι του 2018 οι Περι-Οδεύοντες έκαναν το ντεμπούτο τους με το «Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου και φέτος επιστρέφουν με την κωμωδία «Παντρολογήματα» με δέκα πρωταγωνιστές (ανέβηκε στο θεατράκι του ΡΙΚ το 1983).

Παραστάσεις σε Λεμεσό – Πάφο

Οι πρώτες πέντε παραστάσεις θα δοθούν, όπως και το 2018, στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστική Αποκέντρωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε κοινότητες, με εναρκτήρια παράσταση στην Παρεκκλησιά Λεμεσού σήμερα Τετάρτη, 17 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις στην Ερήμη στις 18 Ιουλίου, στη Λετύμπου στις 19, στην Παναγιά της Πάφου στις 21 και στις 24 Ιουλίου στην Τσάδα.

Στην πόλη της Πάφου, η παράσταση θα ανέβει την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο θερινό «Αττικόν». Στη Λεμεσό η παράσταση θα ανέβει την Κυριακή 28 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στο θέατρο ΕΝΑ στη περιοχή του Κάστρου. Θα ακολουθήσουν οι παραστάσεις στις 27 Ιουλίου στην Κισσόνεργα, στις 29/7 στο πάρκο Πέτρου & Παύλου της Λεμεσού, στις 31 του μήνα στην Αναρίτα και την 1η Αυγούστου ξανά στο «Αττικόν» της Πάφου (προσφορά του Πετρίδειου Ιδρύματος), στις 2 Αυγούστου στο Κολόσσι, στις 7 του ίδιου μήνα στη Χλώρακα, συνέχεια στις 9 Αυγούστου στην Αργάκα και τελευταία παράσταση στις 11 Αυγούστου στην Τάλα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης, σκηνικά/κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου, φωτισμοί: Νικόλας Κων/νου και Κυριάκος Ανδρέου, βοηθοί σκηνοθέτη: Ζαχαρίας Ιορδανίδης και Ελένη Λουκά. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θέμιδα Ππόλου, Ελένη Μυλωνά, Στέφανη Μαυροκορδάτου, Μιχάλης Χρίστου, Ιάκωβος Ιακώβου, Γιώργης Χριστοδούλου, Ζαχαρίας Ιορδανίδης, Γιάννος Αντωνίου, Μηνάς Τζωρακάκης, Μήδεια Μούσκου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση