ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τελευταίες παραστάσεις για την απολαυστική κωμωδία «Το Τάβλι»

Του Δημήτρη Κεχαΐδη από το Θέατρο Αντίλογος

Newsroom K

Το έργο του Δ. Κεχαΐδη «Το τάβλι», ένα διαμάντι της νεοελληνικής θεατρογραφίας, ανήκει στην ομάδα εκείνη των θεατρικών έργων που αποτέλεσαν τη μαγιά για την πλούσια θεατρική παραγωγή που ακολούθησε.

Ανελέητη σάτιρα ηθών, αντιλήψεων και νοοτροπιών απεικονίζει με τον πιο εύστοχο τρόπο το υποτιθέμενο «δαιμόνιο» του νεοέλληνα που ενώ ποθεί τα αδύνατα δεν διαθέτει καν τη βάση για τα στοιχειώδη! Η πλοκή σπαρταριστή, συναρπάζει!

Η ιστορία είναι απλή: Δύο αντιπροσωπευτικοί τύποι της νεοελληνικής πραγματικότητας προσπαθούν να σκαρώσουν ένα « σχέδιο » που θα τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και θα τους δώσει τα φόντα για μια καλύτερη ζωή. Η συζήτηση για το περιβόητο « σχέδιο » διαδραματίζεται στη διάρκεια μιας παρτίδας τάβλι με ξεκαρδιστικούς διαλόγους από πρόσωπα οικεία στον καθένα, που πασχίζουν να « πιάσουν την καλή » για να βγουν από την καθημερινή μιζέρια. Οι ήρωες του Κεχαΐδη, Φώντας και Κόλιας, είναι πρόσωπα της μεταπολεμικής Ελλάδας που ζουν μέσα στις αυταπάτες του παρελθόντος τρέφοντας μάταιες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που πασχίζουν να βγουν από το περιθώριο, ζουν και ονειρεύονται το μεγάλο « κόλπο » που θα τους οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική καταξίωση.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαϊμης
Επί σκηνής: Μάριος Στυλιανού και Βασίλης Παφίτης
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης

 

Πληροφορίες

Πότε / Πού: Flea Theatre, Σάββατο 14 Μαρτίου στις 20:30 και Κυριακή 15 Μαρτίου στις 19:00.  Γιάννη Κορομία 2, Καϊμακλί

Επικοινωνία/Κρατήσεις:Τηλέφωνο 99251331

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση