ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

THEATRE at home/ from CYPRUS διαδικτυακά

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνει μήνα σύγχρονου, πειραματικού Κυπριακού θεάτρου

Newsroom K

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνει μήνα σύγχρονου, πειραματικού Κυπριακού θεάτρου. Το διαδικτυακό φεστιβάλ έχει σκοπό να φέρει για πρώτη φορά στο βρετανικό κοινό ανεξάρτητες θεατρικές παραγωγές που ετοιμάστηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας και του καθολικού εγκλεισμού. Με αυτό τον τρόπο προωθείται μια διαφορετική όψη του σύγχρονου κυπριακού θεάτρου που είναι σχεδόν άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στους Κύπριους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν δουλειά τους σε ένα κοινό που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν.

Οι Καρέκλες

Το πρόγραμμα διαδικτυακών προβολών περιλαμβάνει πειραματικές μεταφορές κλασικών έργων ή πρωτότυπες δουλειές που παρουσιάζονται σε υβριδικές φόρμες. Μεταξύ 25 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις 7 μ.μ. μια καινούργια παράσταση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό για 48 ώρες, για να την παρακολουθήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας: vimeo.com/ondemand/cyprustheatre

Όλες οι παραστάσεις είναι στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους και προσφέρονται δωρεάν και αποκλειστικά στο βρετανικό κοινό, με χρήση του κωδικού CYPRUSTHEATRE

Παρακολουθήστε το τρέιλερ στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://vimeo.com/509190539

Κάποιοι Εγώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

1. 25-26 Φεβρουαρίου - Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου: μεταφορά του διηγήματος του Φ. Ντοστογιέφσκι από τους Κώστα Σιλβέστρο και Στέλα Φυρογένη.

2. 4-5 Μαρτίου – Οι Καρέκλες: του Ευγένιου Ιονέσκο, από την ομάδα EnactTheatre σε κινηματογραφική σκηνοθεσία Κύρου Παπαβασιλείου.

3. 11-12 Μαρτίου – Η Πλημμύρα: σε κείμενα 4 σύγχρονων Κύπριων συγγραφέων, σε ιδέα-σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα και κινηματογραφική σκηνοθεσία Έλενας Αλωνεύτη.

4. 18-19 Μαρτίου – Κάποιοι Εγώ: του Κώστα Μανούρη, ερμηνεία – σκηνοθεσία Μάριος Μεττής.

Η Πλημμύρα

Περσσότερες Πληροφορίες

Πότε: Από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι 19 Μαρτίου 2021 κάθε Πέμπτη στις 19:00 για 48 ώρες 

Πού: vimeo.com/ondemand/cyprustheatre

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Τμήμα Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιχορήγηση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση