ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Του Κουτρούλη ο γάμος» από το Θέατρο Ενα

Η επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου

Newsroom K

Μετά την avant premiere που δόθηκε στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου, με τα καθαρά έσοδα να διατίθενται για τη νοσηλεία καρκινοπαθούς παιδιού που νοσηλεύεται στη Γερμανία, η επίσημη πρεμιέρα της ξεκαρδιστικής ελληνικής κωμωδίας «Του Κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή θα γίνει στο «θέατρο ένα», την Τετάρτη 12 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη.

Το έργο θεωρείται από τα καλύτερα του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή και πρόκειται για μια καυστική πολιτική κωμωδία/σάτιρα που γράφτηκε το 1845, η οποία θίγει τα διαχρονικά προβλήματα της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, η οποία δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου μέχρι και σήμερα. Η διαχρονικότητα του έργου προσδίδει μάλιστα κι έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα την οποία βιώνουμε καθημερινά έστω κι αν βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Το μήνυμα του είναι πάντα επίκαιρο. Το έργο παρουσιάζει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας: Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά, ρουσφέτι, μίζες πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με τους ψηφοφόρους και εξαγορά συνειδήσεων, στοιχεία που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα μέσα στον χρόνο.

Η υπόθεση

Ένας ράφτης από την Σύρο, ο Μανώλης Κουτρούλης, φτάνει στην Αθήνα με σκοπό να παντρευτεί την Ανθούσα, κόρη της ξενοδόχου κυρίας Σπυριδούλας. Η φιλόδοξη Ανθούσα όμως, η οποία είναι ερωτευμένη με τον αστυνόμο Λεωνίδα Ξανθούλη, αρνείται να παντρευτεί τον Κουτρούλη, οποίος δεν είναι αντάξιος της τάξεως της. Έτσι δηλώνει στην μητέρα της ότι θα παντρευτεί τον Κουτρούλη μονάχα αν ανεβεί κοινωνικό επίπεδο και γίνει Υπουργός. Ο Κουτρούλης με την βοήθεια του φίλου του, Στροβίλη αρχίζει μια τρελή προεκλογική εκστρατεία. Ο Στροβίλης τρέχει στους δρόμους της Αθήνας και διαδίδει ότι ο Κουτρούλης έγινε Υπουργός. Πλήθος κόσμου πολιορκεί το «νέο» Υπουργό ζητώντας του χάρες, θέσεις και αξιώματα σε σημείο που κάνει τον αφελή Κουτρούλη να πιστέψει ότι έγινε στ’ αλήθεια Υπουργός! Τα νέα φτάνουν και στην Ανθούσα η οποία σίγουρη για το αξίωμα του Μανώλη, πείθεται να τον παντρευτεί. Τα πράγματά όμως δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται καθώς ο Μανώλης όχι μόνο δεν γίνεται Υπουργός αλλά πέφτει και θύμα εκμετάλλευσης από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα….

Συντελεστές: Ελεύθερη διασκευή κειμένου Ερμίνα Κυριαζή, σκηνοθεσία Mαρίνος Ανωγυριάτης, σκηνικά Λάκης Γενεθλής, κοστούμια, Mιράντα Θεοδωρίδου, σχεδιασμός φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιώργης Χριστοδούλου, Ερμίνα Κυριαζή, Βασιλική Ανδρέου, Mικαέλλα Θεοδουλίδου και Χαρά Γεωργιάδη.

Τακτικές παραστάσεις στο «Θέατρο Ένα» κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30 Κρατήσεις: 22348203. Θέατρο Ένα, λεωφόρος Αθήνας 4, Λευκωσία. Επικοινωνία τηλέφωνο 22348203, theatroena@cytanet.com.cy

Παραστάσεις Λεμεσού: 9 & 10 Ιουλίου, ώρα 8:30 μ.μ. στο «θέατρο ένα» - Β’ Δημοτική Αγορά Λεμεσού. Κρατήσεις Λεμεσού: 99395970

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση