ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ξανά στο Καταφύγιο του Θεάτρου: Εργαστήρια της Τετάρτης από τον ΘΟΚ

Ο αριθμός συμμετεχόντων παραμένει χαμηλός, ώστε να είναι διαδραστικά και να δίνουν επαρκή ευκαιρία συμμετοχής στον κάθε συμμετέχοντα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρίωρα αυτοτελή Εργαστήρια Θεάτρου προσφέρονται από τον ΘΟΚ κάθε Τετάρτη απόγευμα τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, για όσους θέλουν να βάλουν (ξανά) το θέατρο στη ζωή τους μέσα από τη διάδραση με ειδικούς, σε διάφορες θεματικές, διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

1. 2 Μαρτίου, Φέρνουμε και φτιάχνουμε - 1,2,3 έτοιμη φωτογραφία | Φωτογραφίες, με την Έλενα Σωκράτους. Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων. Το εργαστήρι διεξάγεται με 15-18 συμμετέχοντες. Διαδικτυακή διεξαγωγή μόνο.

2. 9 Μαρτίου, ΘεατροΘεραπεία: θέατρο για προσωπική ανάπτυξη, ενδυνάμωση και ψυχοθεραπεία. «Οι τρεις Ευχές» Εστιαζόμαστε στη λύση ενός προβλήματός μας – παρά στην αναμόχλευσή του - και τρίβουμε το λυχνάρι για να οραματιστούμε τρεις τρόπους επίλυσης ή γιατί όχι, ακόμα κι ένα θαύμα! - Απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. 4-16 συμμετέχοντες. Διαδικτυακή διεξαγωγή μόνο.

3. 16 Μαρτίου, Εργαστήρι εμψύχωσης ομάδων, με τη Λιάνα Ταουσιάνη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες που η δουλειά τους έχει να κάνει με τον συντονισμό και την εμψύχωση μιας ομάδας. Αφορά τόσο εκπαιδευτικούς που είναι υπεύθυνοι ενός σχολικού τμήματος, όσο και στελέχη εταιρειών ή team leaders οι οποίοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν θεατρικές τεχνικές ώστε να πετύχουν την ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος της ομάδας τους και την αντιμετώπιση κρίσεων και προβλημάτων που προκύπτουν από την καθημερινή τριβή και την αυξημένη πίεση της δουλειάς, του training ή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συμμετέχοντες: Ελάχιστος αριθμός: 8-10 μέγιστος: 30-35. Με φυσική παρουσία.

4. 23 Μαρτίου, Δημιουργική γραφή για το θέατρο, Τεχνικές Show don’t tell & Less is more (υπαινιγμός, οικονομία, περιγραφή και ανάπτυξη χαρακτήρων), με τη Μαρία Α. Ιωάννου, (αυτοτελές, και σε συνέχεια με άλλο εργαστήρι στις 13 Μαρτίου χωρίς να υπάρχει επικάλυψη). Ανοικτό για όλους (με πείρα ή χωρίς): ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού, λάτρεις της γραφής κ.λπ. Διαδικτυακή συμμετοχή μόνο, χωρίς όριο στον αριθμό συμμετεχόντων.

5. 30 Μαρτίου, ΘεατροΘεραπεία: θέατρο για προσωπική ανάπτυξη, ενδυνάμωση και ψυχοθεραπεία. «Τελετουργίες και Μάσκες» - αποδόμηση και αναδόμηση των ρόλων του εαυτού, με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Ανοιχτό στο ευρύ κοινό (ενήλικες). 4-16 συμμετέχοντες. Με φυσική παρουσία μόνο.

6. 6 Απριλίου, Φέρνουμε και φτιάχνουμε - Μ' ένα όνειρο τρελό | Όνειρα, με την Έλενα Σωκράτους. Όνειρα και πώς χτίζουμε ρόλους από αυτά,. Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές θεατρικών ομάδων. 12-15 συμμετέχοντες. Μόνο διαδικτυακή συμμετοχή.

7. 13 Απριλίου, Δημιουργική γραφή, Ασκήσεις ύφους (πώς γράφω το ίδιο κείμενο με διαφορετικούς τρόπους, σχέση μορφής και περιεχομένου, γλωσσικός πειραματισμός), με τη Μαρία Α. Ιωάννου. Ανοικτό για όλους (με πείρα ή χωρίς): ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού, λάτρεις της γραφής κ.λπ. Μόνο διαδικτυακή συμμετοχή, χωρίς περιορισμό αριθμού συμμετεχόντων.

8. 20 Απριλίου, Εργαστήρι σκηνοθεσίας, Μονόλογοι, από την ιδέα στην πράξη, με τη Ζωή Ξανθοπούλου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όποιον θέλει να δουλέψει πάνω σε έναν μονόλογο ή να δημιουργήσει έναν δικό του. Είναι ανοιχτό σε όλους. 12-15 συμμετέχοντες. Μόνο διαδικτυακή συμμετοχή.

9. 27 Απριλίου, ΘεατροΘεραπεία: θέατρο για προσωπική ανάπτυξη, ενδυνάμωση και ψυχοθεραπεία – «Το Ουράνιο Τόξο της Επιθυμίας» - διερεύνηση της αμφιθυμίας, όλου του φάσματος των επιθυμιών και των υπο-εαυτών, με τον Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Απευθύνεται στο ευρύ κοινό. 4-16 συμμετέχοντες. Με φυσική παρουσία μόνο.

Οι εμψυχωτές:

• Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είναι ψυχοθεραπευτής, μέλους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων εξειδικευμένος στο «Θέατρο των Καταπιεσμένων».

• Η Λιάνα Ταουσιάνη είναι θεατρολόγος, ηθοποιός, art therapist, εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής, ειδικεύεται στο εφηβικό θέατρο, ειδικεύεται στην εμψύχωση ομάδων καθώς έχει συνεργαστεί, σαν performer’s trainer, με διάφορους σκηνοθέτες για τις ανάγκες θεατρικών παραγωγών κλασσικού θεάτρου και θεάτρου ντοκιμαντέρ.

• Η Έλενα Σωκράτους είναι σκηνοθέτις και θεατροπαιδαγωγός με μεγάλη εμπειρία στην εμψύχωση θεατρικών ομάδων σε Κύπρο, Ελλάδα και Γερμανία.

• Η Ζωή Ξανθοπούλου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτις, συγγραφέας και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.

• Η Δρ. Μαρία Α. Ιωάννου είναι συγγραφέας και καλλιτεχνική διευθύντρια του διαθεματικού φεστιβάλ λογοτεχνίας ΣΑΡΔΑΜ, με πείρα στη λογοτεχνική περφόρμανς και στη συγγραφή κειμένων για βιβλία και παραστάσεις.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε συγκεκριμένη ομάδα το καθένα ώστε να είναι πιο ομοιογενείς οι ομάδες όπου χρειάζεται και πιο αποτελεσματική η διαδικασία. Πρόσθετα, ο αριθμός συμμετεχόντων παραμένει χαμηλός, ώστε να είναι διαδραστικά και να δίνουν επαρκή ευκαιρία συμμετοχής στον κάθε συμμετέχοντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ για συμμετοχή:

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσέξουν τον τρόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου πριν την αγορά του εισιτηρίου.

Για τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν διαδικτυακά, οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον σχετικό σύνδεσμο πριν τη διεξαγωγή του εργαστηρίου. Είναι απαραίτητη η προπληρωμή και να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή ΖΟΟΜ στον υπολογιστή τους, με διαθέσιμο μικρόφωνο και κάμερα.

Σε όσα από τα εργαστήρια θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία (του διδάσκοντος και των συμμετεχόντων), στο Κτίριο ΘΟΚ στη Λευκωσία θα επιτραπεί η είσοδος σε άτομα άνω των δεκαέξι ετών που έχουν:

●πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19 ή πιστοποιητικό ανάρρωσης τους τελευταίους τρεις μήνες και rapid test 72 ωρών (λόγω της φύσης των εργαστηρίων που θέλουν τα άτομα να συνεργάζονται ή/και να κινούνται ελεύθερα στο χώρο)

●αρνητική εργαστηριακή εξέταση PCR 48 ωρών ή rapid test 24 ωρών για όλους όσοι δεν εμπίπτουν στο πιο πάνω σημείο.

Τα πρόσθετα και αυστηροποιημένα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για την ασφάλεια τόσο των εμψυχωτών και των συμμετεχόντων που θα έρχονται σε στενή επαφή λόγω της βιωματικής φύσης των εργαστηρίων, όσο και για την διασφάλιση του κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου, των ηθοποιών και των παραστάσεων του ΘΟΚ.

Προπώληση εισιτηρίων ΜΟΝΟ από την ιστοσελίδα του ΘΟΚ @ €10 το άτομο από τις 22 Φεβρουαρίου 2022. Με το πέρας των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν δίπλωμα συμμετοχής.

Πληροφορίες: Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, 22864320-1

Αναλυτικές περιγραφές στην ιστοσελίδα του ΘΟΚ www.thoc.org.cy 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση