ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024

Μετά από 26 χρόνια, ο θεσμός έχει καταφέρει να χτίσει ένα πιστό κοινό που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται πιο ευρύ, δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου

ΚΥΠΕ

Μετά από 26 χρόνια, ο θεσμός έχει καταφέρει να χτίσει ένα πιστό κοινό που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται πιο ευρύ, δήλωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024.

"Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την 25η διοργάνωση του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, τον μακροβιότερο και πολύ πετυχημένο κρατικό θεσμό στον τομέα του Χορού που πραγματοποιείται, όπως πάντα, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο" είπε.

Σημείωσε ότι από το 1998, την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του θεσμού, το Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι ο θεσμός συνέβαλε σημαντικά και στην ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των σχέσεων μεταξύ της χορευτικής κοινότητας Κύπρου και άλλων χωρών.

"Μετά από 26 χρόνια, ο θεσμός έχει καταφέρει να χτίσει ένα πιστό κοινό που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται πιο ευρύ, αφού αγκαλιάζεται από όλες τις ηλικίες, από επαγγελματίες του τομέα του χορού και μη. Είναι σημαντικό ότι, παράλληλα με την εξέλιξη του Φεστιβάλ, εξελίχθηκε και το κοινό της Κύπρου, έγινε πιο δεκτικό σε νέες ιδέες και νέες μορφές χορού και απέκτησε ψηλότερες απαιτήσεις" είπε.

Ενδεικτικό της αναγνώρισης που λαμβάνει ο θεσμός σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόσθεσε είναι το γεγονός ότι το Φεστιβάλ έχει λάβει το EFFE Label από την πλατφόρμα «Europe for Festival, Festivals for Europe».

Στη φετινή διοργάνωση, είπε η οποία δικαιωματικά έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 7 παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στη διαχρονική και πολύτιμη συνεργασία των πρεσβειών στην Κύπρο στην επιτυχία του θεσμού. Το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή και στήριξή τους, ανέφερε η Υφυπουργός.

Ευχαρίστησε τέλος την πενταμελή Επιτροπή Επιλογής Έργων: την Ανώτερη Πολιτιστική Λειτουργό δρα Νάντια Στυλιανού (Πρόεδρο), την Πολιτιστική Λειτουργό κα Κατρίν Μοσχοβάκη, τον Αναπληρωτή Διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο κ. Αλέξη Βασιλείου, την χορογράφο κα Έλενα Αντωνίου και τον χορογράφο κ. Φώτη Νικολάου για το έργο που επιτέλεσαν και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο 25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση