ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τηλεδιάσκεψη για έκτακτη χορηγία σε καλλιτέχνες

Αναβάλλονται, αλλά δεν ματαιώνονται οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με επαγγελματίες και φορείς από όλο το φάσμα των Τεχνών και του Πολιτισμού, όπως ανέφερε η «Κ» στην έντυπη Οικονομική χθες.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, εκτός από τον υπουργό και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Μάριος Παναγίδης και ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς και από την πλευρά των καλλιτεχνών, εκπροσωποι διαφόρων κατηγοριών δημιουργών, καλλιτεχνών επαγγελματιών και εργαζομένων στον χώρο της πολιτιστικής δραστηριότητας, οι οποίοι συνυπογράφουν ανοικτή επιστολή για τη στήριξη του πολιτισμού.

Ο κ. Προδρόμου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, ενημέρωσε αναλυτικά για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ήδη προκειμένου να αξιοποιηθεί ο υφιστάμενος προϋπολογισμός, συμπεριλαμβανομένου και του προϋπολογισμού του ΘΟΚ, με αναπροσαρμογή των εγκεκριμένων προγραμμάτων και δράσεων, προκειμένου να στηριχτεί η πολιτιστική δραστηριότητα και δημιουργία στη διάρκεια της κρίσης.

Tο νομοσχέδιο κατοχύρωσης του θεσμικού πλαισίου αναγνώρισης της ιδιότητας του καλλιτέχνη βρίσκεται στην τελική φάση και θα προωθηθεί το συντομότερο, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Επίσης, όπως είχαν αναφέρει πηγές της «Κ» η κυβέρνηση πρόκειται να στηρίξει εκτάκτως, με ειδική χορηγία, πέραν του προϋπολογισμού, δημιουργούς, καλλιτέχνες, επαγγελματίες και εργαζομένους στη δημιουργική βιομηχανία και την πολιτιστική δραστηριότητα, συμφώνα με σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

Ζητήθηκε δε από η συνεργασία των εκπροσώπων του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χώρου, ούτως ώστε να καταγραφούν ανά κατηγορία, τα πρόσωπα στα οποία πρέπει να δοθεί ενίσχυση και συμφωνήθηκε όπως υπάρξει συνεργασία με τη Διεύθυνση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

Αναβολή για Υφυπουργείο

Σχετικά δε τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού ο υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου την περίοδο αυτή ήταν να λειτουργήσει μια Συμβουλευτική Επιτροπή με προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις για το προσχέδιο που έχει ετοιμαστεί για τη δημιουργία του Υφυπουργείου, ωστόσο η παρούσα ανέβαλε προς ώρας τους όποιους σχεδιασμούς, χωρίς να τους ματαιώνει.  Οι άνθρωποι του πολιτισμού έθεσαν στην τηλεδιάσκεψη και το ζήτημα του θεσμικού πλαισίου αναγνώρισης της ιδιότητας του καλλιτέχνη, με τον υπουργό να τους ενημερώνει ότι το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση και θα προωθηθεί το συντομότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  | 

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

Kapopoulos Auction House Cyprus

Kapopoulos Auction House Cyprus

Ο Οίκος Δημοπρασιών Kapopoulos Auction House Cyprus ανακοινώνει την 22η διαδικτυακή εικαστική δημοπρασία μέσω της πρωτοποριακής ...
Newsroom K
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Εργο του Μπροντσίνο (1503-1572). Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης φωτίζει τη δυναστεία των Μεδίκων στη Φλωρεντία της Αναγέννησης. Φωτ. THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART

Ματιές στον κόσμο

Οταν ανοίγει μια έκθεση για τον οίκο των Μεδίκων στην εποχή μας, το βλέμμα είναι διαδραστικό, διεπιστημονικό, ρηξικέλευθο ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ