ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξεκινάει το 3ο φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία»

Μία πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας

Newsroom K

Το 3ο φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία» για πέντε μέρες, από το Σάββατο 24 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 28 Μαρτίου, προτείνει διαλέξεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και θα κλείσει με μία ξεχωριστή παρέλαση.  Η ιδέα για τη διοργάνωση του φεστιβάλ είναι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας και θα διεξαχθεί σε διάφορους χώρους στη Λευκωσία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 24 Μαρτίου

Περίπατος στη Μεσαιωνική Λευκωσία (ξεναγήσεις σε αγγλικά, ελληνικά, ρωσικά). Έναρξη από την Πύλη Αμμοχώστου, το Σάββατο, 24 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ. και Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 3:00 μ.μ.

Παρέλαση με θυρεούς και μεσαιωνική μουσική με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έναρξη από την Πύλη Αμμοχώστου,, ώρα 4:00 μ.μ. Λήξη στις 5:00 μ.μ. στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, όπου θα προσφερθεί κέρασμα. Θα δοθεί επίσης σύντομη μουσική παράσταση στο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Κυριακή 25 Μαρτίου
Συναυλία σε Παλαιό Στυλ ΙΙ με την Ορχήστρα Κουμανταρία. Μαέστρος ο Francis Guy, mezzo-soprano η Tsveta Χριστοφόρου. Στην Καθολική Εκκλησία Τιμίου Σταυρού (Πύλη Πάφου), ώρα 8:00 μ.μ.

Από την Κυριακή έως την Τρίτη στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR) θα λάβει χώρα στα αγγλικά το 6ο Διαθεματικό Συνέδριο ‘Othello’s island, (πληροφορίες εδώ: www.othellosisland.org, τηλ. 22300999).

Τρίτη 27 Μαρτίου
Ξενάγηση «Μεσαιωνική Ιστορία της Λευκωσίας»- Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, στις 3:30 μ.μ.

Θεατρική παράσταση «The Farce of the Fisherman» του James Fitzmaurice - University of Sheffield Renaissance Theatre (στα αγγλικά)
στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, ώρα 7:00 μ.μ.

Τετάρτη 28 Μαρτίου
«Ψάχνοντας εμάς… μέσα από την αλληλογραφία του Giulio Savorgnano (1557-1570)» διάλεξη Άννας Μαραγκού, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, ώρα 7:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.visitnicosia.com.cy και τη σελίδα της ΕΤΑΠ Λευκωσίας στο Facebook/VisitNicosia, ή επικοινωνήστε στο 22889600.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X