ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Yeon Yeji: Το πρότζεκτ της είναι εξαιρετικά οικουμενικό

Η περφόρμερ από τη Νότια Κορέα παρουσιάζει με αποκλειστικό της βίντεο στην «Κ» το πρότζεκτ της «Restless Spirits»

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe που θα πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου σε όλη την Κύπρο φιλοξενεί στις δράσεις του τη Yeon Yeji, από τη Νότια Κορέα με την προβολή της περφόρμανς της «Restless Spirits». Πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί έναν ολόκληρο σεληνιακό κύκλο που στόχο έχει να τιμήσει τα «ανήσυχα πνεύματα» ατόμων της κορεατικής διασποράς στη Σοβιετική Ρωσία που θυματοποιήθηκαν μέσω εκτοπισμού και εξαναγκαστικής μετατόπισης στην Κεντρική Ασία το 1937.

Σκεφτήκαμε με τη Yeon Yeji και το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αντί να έχουμε μια συμβατική συνέντευξη να φτιάξει αποκλειστικά για την «Κ» ένα βίντεο στο οποίο θα απαντάει τις ερωτήσεις μας.

Για την περφόρμανς της «restless spirits» λέει ότι είναι ένα ταξίδι αυτο-μύησης ως μύστης, ως σαμάνος, ίσως, ως μία ιέρεια. «Πρόκειται για ένα ταξίδι αυτογνωσίας ένα ταξίδι διαγραφής της προσωπικής ιστορίας και της αξίας του ατόμου. Ως ένα ατομικό Εγώ».

Στην ερώτησή μας αν μπορεί το πρότζεκτ της να είναι οικουμενικό μάς απαντάει μεταξύ άλλων πως δυστυχώς το πρότζεκτ της είναι εξαιρετικά οικουμενικό και αγκαλιάζει την πνευματικότητα, την αληθινή πνευματικότητα όπου καλλιεργούμε την κατανόηση...

Οσο για την ουσία της περφόρμανς της λέει πως οτιδήποτε μένει εκτός της σφαίρας του φυσικού νόμου είναι μία περφόρμανς. Η φύση δεν «ερμηνεύει».

Η βίντεο-εγκατάσταση θα παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς (18:00 – 23:00) της 1ης μέρας, Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021 στο Φυτώριο (Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας).

Περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους: www.bufferfringe.org/artists

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση