ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υφ. Πολιτισμού: Στόχος μέχρι τον Φεβρουάριο να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του καλλιτέχνη

Τι ανέφερε στην «Διασπορά Ειδήσεων» ο Γιάννης Τουμαζής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ελπίδα να πετύχει τον στόχο που έθεσε από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού και να κατοχυρωθεί το επάγγελμα του καλλιτέχνη μέχρι το τέλος Φεβρουάριου, οπόταν και θα ολοκληρωθεί η θητεία του, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Τουμαζής.

Ερωτηθείς αν δικαιολογείται η έκτακτη επιχορήγηση των τριών θεάτρων, ο κ. Τουμαζής δήλωσε ότι το Υφυπουργείο έχει ως στόχο να είναι ανθρωποκεντρικό. «Δεν θέλουμε να κλείσει κανένα θέατρο και ήταν μια προσπάθεια που έγινε για να στηρίξουμε ανθρώπους που παλεύουν τόσα χρόνια στον πολιτισμό. Θα στηρίξουμε όλους τους θεατρικούς φορείς όπως τους αρμόζει», σημείωσε.

Τόνισε παράλληλα ότι το Υφυπουργείο ξεκίνησε να αναθεωρεί όλη την ομπρέλα της θεατρικής στήριξης και ότι αρχές του χρόνου θα είναι σε θέση να συνομιλήσει με τα ίδια τα θέατρα, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους ηθοποιούς. «Μας ενδιαφέρει όλο το θεατρικό οικοσύστημα ούτως ώστε να υπάρξουν συνεργασίες και ενέργειες μεταξύ των θεάτρων και των φορέων για να μην φτάσουμε στο σημείο μια θεατρική ομάδα ή επιχείρηση να μην είναι βιώσιμη», εξήγησε.

Τέλος, σε ερώτηση για το πού βρίσκεται η συμφωνία με την Ελλάδα σε σχέση με την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Επίδαυρο, ο κ. Τουμαζής απάντησε ότι ο ΘΟΚ άρχισε τις διαπραγματεύσεις του και ότι θα πάει στην Ελλάδα σύντομα. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο Χρεμύλος μπορεί να είναι όλη η ανθρωπότητα εν δυνάμει…» λέει στην «Κ» ο Μάνος Βακούσης, για τον ρόλο του στον «Πλούτο» ...
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ