ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γαστρονόμος Απριλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον Γαστρονόμο Απριλίου, κάνουμε Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη, με συνταγές και αναμνήσεις από τους Ρωμιούς της Πόλης. Μια συναρπαστική καταγραφή της Πολίτικης Πασχαλινής Κουζίνας… στην πόλη των πόλεων…

Λέμε «Χριστός Ανέστη» με πατροπαράδοτο αναστάσιμο δείπνο στο προαύλιο του ιστορικού ναού της Αγίας Τριάδας στο Πέραν, με πλούσια κοτόσουπα και το πιο νόστιμο πολίτικο τσουρέκι.

Αρμενίζουμε τον Βόσπορο και στρώνουμε πασχαλινό τραπέζι εν πλω με τα μέλη της κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος! Με μαγειρίτσα, ντολμάδες και αρνί στο φούρνο όπως το κάνουν στην Πόλη αλλά και με αυθεντικούς μεζέδες, σαλάτες, σπιτικά γλυκά και, κυρίως, με χορούς, ευχές, τσουγκρίσματα και τραγούδια, και φόντο την Κωνσταντινούπολη μέσα στην ανοιξιάτικη αχλύ της.

Τι γλυκά κερνούν οι Πολίτες στα σπίτια τους;

Η πολίτικη ζαχαροπλαστική ακροβατεί μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και παράλληλα είναι ένα κράμα κοσμοπολιτισμού και παράδοσης. Στο τεύχος Απριλίου καταγράφουμε τα πιο πολίτικα γλυκά έτσι όπως τα φτιάχνουν οι Ρωμιοί στα σπίτια του, όπως ρεβανί με αμύγδαλο, μπακλαβάς söbiyet με κρέμα σιμιγδαλιού και μαλεμπί με καραμελωμένο κανταΐφι.

Και όπως κάθε μήνα το συνταγολόγιο, τι μαγειρεύουμε κάθε εβδομάδα, από τη Δευτέρα μέχρι το Σάββατο.

Τις Τρίτες τρώμε κοτόπουλο και τις Παρασκευές όσπρια.

Ακόμη

Ακόμη η Μαριλένα Ιωαννίδου μας ταξιδεύει γευστικά στην Κύπρο της παράδοσης και γνωρίζει τις τυρόπουλες και τις πασκιές - δύο ιδιαίτερα ζυμώματα της Πάφου για το Πάσχα.

Ο πασχαλινός, πολίτικος, «Γαστρονόμος», αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση