ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί το Μonocle ερωτεύτηκε την Αθήνα - Στο περιοδικό «Κ»

Αυτή την Κυριακή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρώτος σταθμός ήταν η Λισαβόνα. Ακολούθησαν η Βιέννη, το Βερολίνο, η Ζυρίχη, η Μαδρίτη. Επόμενη στάση, μετά την περσινή αναβολή λόγω πανδημίας, θα ήταν το Ελσίνκι. Όμως οι διοργανωτές του συνεδρίου αποφάσισαν πως ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνουν σε μια πόλη όπου όλα λειτουργούν τόσο καλά. Διάλεξαν μια πόλη ηλιόλουστη, μια πόλη που ανθίζει, κι ας έχει ακόμα πολλά να διορθώσει, μια πόλη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται –στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης–, σε μια θέση που τους δίνει την ευκαιρία η θεματολογία του συνεδρίου να αφορά όχι απλώς την ίδια την πόλη, αλλά και τα ζητήματα της περιοχής. Για το ετήσιο «Quality of Life» συνέδριο του περιοδικού Monocle, που θα λάβει χώρα από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, οι διοργανωτές επέλεξαν την Αθήνα.

Ο Τάιλερ Μπρουλέ, διευθυντής και ιδρυτής του Monocle, πιστεύει πως η Αθήνα αυτή τη στιγμή διανύει τη στιγμή της. «Υπάρχει μια ενέργεια, το νιώθεις, βλέπουμε κάτι να συμβαίνει στην Αθήνα», λέει στο «Κ». «Πολλοί συνειδητοποιούν τώρα τον ρόλο της Αθήνας, μιας πόλης στην Ανατολική Ευρώπη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και το τι σημαίνει να είναι στην Αθήνα η βάση μιας επιχείρησης», τονίζει ο κ. Μπρουλέ. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν υπάρχει χώρος για βελτίωση – όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στη χώρα.

Μαζί ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, ένα CD από την συλλογή τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και το ένθετο Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση