ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η άνοιξη του ελληνικού κόμικ

Στο περιοδικό «Κ» το Μεγάλο Σάββατο με την Καθημερινή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χαζεύουμε τις εκθέσεις στο Ψηφιακό Μουσείο Comics γιατί ναι, έχουμε Ψηφιακό Μουσείο Comics, το ήξερε κανείς; Έχουμε και βιβλιοθήκη κόμικς (Athens Comics Library), βρίσκεται στου Ψυρρή, διαθέτει 2.500 τίτλους και οργανώνει ένα σωρό δράσεις. Υπάρχει και η Ακαδημία, που απονέμει κάθε χρόνο τα βραβεία της. Σε λίγες μέρες ξεκινά το φεστιβάλ του Comicdom Con Athens, δίνοντας για τρεις μέρες χρώμα στην πόλη. Και πάνω απ’ όλα, έχουμε δίπλα μας μια στοίβα με ελληνικές εκδόσεις. Σε αυτό το τεύχος εστιάζουμε στην άνθιση της ελληνικής σκηνής των κόμικ μέσα από μια περιήγηση στη δραστήρια κοινότητα των Ελλήνων κομικάδων που αλλάζει, μεγαλώνει και θέλει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Ιρλανδός στην καταγωγή και επαγγελματίας του industrial design, ο Tom Donhou κατασκευάζει στην Κυψέλη χειροποίητα ποδήλατα, ελπίζοντας ότι βάζει το δικό του λιθαράκι στην προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας σε μια πόλη και σε μια περίοδο που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη.

Η Ηλιούπολη κρατάει στις γειτονιές της τους «ντόπιους», που δύσκολα φεύγουν από το μεγάλο «χωριό» τους. Όσο για τα γαστρονομικά στέκια, από δεκάδες φούρνους, γαλακτοπωλεία και παντοπωλεία μέχρι μαγέρικα και εστιατόρια, προσφέρει στους κατοίκους της ικανούς λόγους για να μην την αφήσουν ποτέ. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε παρέα!

Το Νοέμβριο του 2019, ο Στέφανος Ρόκος πέρασε δέκα ημέρες στην Ιαπωνία. Χωρίς να το ξέρει, είχε βρει το θέμα της επόμενης έκθεσής του. Εν αναμονή των εγκαινίων στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ο γνωστός ζωγράφος μοιράζεται εντυπώσεις από το ταξίδι αλλά και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Αν θέλετε να δείτε μπροστά στα μάτια σας το περίφημο χάσμα γενεών δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε με τα παιδιά ή τα ανίψια σας το άγνωστο στο ευρύ κοινό Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Εμείς το κάναμε και σας μεταφέρουμε μια μοναδική εμπειρία.

Μαζί Beautiful People, ΤΑΞΙΔΙΑ και New York Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση