ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ : ΑΙΓΑΙΟ ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο

Μη χάσετε τον πρώτο τόμο αυτή την Κυριακή μαζί με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΑΙΓΑΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δεν είναι απλώς ένας θαλάσσιος χώρος κατάσπαρτος από νησιά, το Αιγαίο. Είναι οι άνθρωποι, η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους. Είναι μια θάλασσα που ενώνει, μέσω της οποίας διακινούνται εμπορεύματα και ταξιδεύουν άνθρωποι εδώ και χιλιετίες∙ ένα χωνευτήρι στο οποίο σμίγουν στοιχεία πολλών λαών.

Είναι ένας χώρος μεγάλων ναυτικών συγκρούσεων, αλλά και ο χώρος όπου μεγαλούργησε διαχρονικά η τέχνη, από τη γλυπτική και την αγγειοπλαστική έως τη λυρική και επική ποίηση και τη ζωγραφική. Όπου οι άνθρωποι δοκιμάστηκαν από τις γεωμορφολογικές του ιδιαιτερότητες, αλλά και τις αντιμετώπισαν με σοφία.

Είναι, ακόμη, μια θάλασσα αναφοράς για τους παράτολμους ναυτικούς της αρχαιότητας και για εκείνους που ταξίδευαν με τους βυζαντινούς δρόμωνες∙ για τους ναυτικούς που μεγαλούργησαν λίγο πριν από την Επανάσταση και κατά τη διάρκειά της, για τους σφουγγαράδες, αλλά και για τους σύγχρονούς μας ναυτικούς που έχουν φέρει τον ελληνόκτητο στόλο στην κορυφή παγκοσμίως.

Η νέα εκδοτική σειρά της «Κ» αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο του Αιγαίου.

Αφιερωμένος στην αρχαιότητα, ο πρώτος τόμος παρουσιάζει αντιπροσωπευτικούς χώρους (Ακρωτήρι, Κνωσός, Δήλος κ.ά.) και μεγάλες μορφές, τη ναυσιπλοΐα και τους μύθους του Αιγαίου, τη μουσική και τον χορό κατά την εποχή αυτή.

ΑΙΓΑΙΟ – ΙΣΤΟΡΙΑ
Μαζί στο πακέτο το περιοδικό beautiful People Και το Κ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προσφορές: Τελευταία Ενημέρωση