
Kathimerini.com.cy
Στο τεύχος των διακοπών μας μια μεγάλη συλλογή με τα κορυφαία γλυκά ψυγείου, για το καλοκαίρι και όλο τον χρόνο, με προτάσεις για ζελέ, cheesecake, πανακότα, μους, εύκολα παγωτά, σορμπέ, γιαουρτογλυκά…
Καλοκαίρι δίχως ένα παγωμένο γλυκάκι που δροσίζει το μέσα μας, δεν γίνεται! Σε ένα συλλεκτικό τεύχος παρουσιάζουμε την πιο πλήρη συλλογή από απολαυστικά γλυκά ψυγείου, για κάθε περίσταση και για κάθε γούστο. Γλυκά που θα φτιάχνουμε στο σπίτι ή στις διακοπές και θα κάνουμε τα καυτά αυγουστιάτικα απογεύματα λίγο πιο υποφερτά.
Ψυγείο έχετε;
Κάντε χώρο στο ψυγείο! Η νέα γενιά δροσερών γλυκών εμπνέεται από τα παλιά, μαμαδίστικα γλυκά και αξιοποιεί τα ολόφρεσκα αυγουστιάτικα φρούτα για να δροσίσει τα καυτά μας απογεύματα με ευφάνταστους τρόπους.
Ζελατίνη αγάπη μου!
Kρέμες λικνιστές και τρεμουλιαστά ζελέ, αρωματισμένα με φρούτα και ξύσματα, λουσμένα με καραμελωμένες σάλτσες και σιρόπια. Η φρεσκάδα των θερινών φρούτων και ελάχιστα γραμμάρια ζελατίνης μάς χαρίζουν τα πιο λιγουρευτά επιδόρπια.
Παγωτά και σορμπέ
Παγωτά γκουρμέ και παγωτά πανεύκολα. Σορμπέ κρυστάλλινα και ολόδροσα. Χωρίς αυτά, καλοκαίρι δεν γίνεται!
Γιαουρτογλυκά!
Του πάει η σοκολάτα, του πάει και το λεμόνι. Γίνεται μους, γίνεται μπαβαρουάζ, παγώνει και το λένε frozen yogurt, δένει με ζελέ και με σιρόπια. Τι καλά που το δροσερό γιαούρτι μάς δίνει χίλιες δυο ιδέες!
Ακόμη:
H Μαριλένα Ιωαννίδου φτιάχνει πανακότα με γιαούρτι, αλλά και ένα cheesecake με λεμόνι, καβουρδισμένα αμύγδαλα και μύρτιλλα.
Ο Γαστρονόμος Αυγούστου είναι το πιο δροσερό τεύχος της χρονιάς. Την Κυριακή 17 Αυγούστου με την Καθημερινή.